M.Bilge Demir
Bozkır Dağcılık Spor Klubü

Bozkır Dağcılık Spor Klubü DO-KU ( Doğayla Kucaklaş, Bağımlılıktan Kurtul) projesi kapsamında 200 kişilik gönüllü ekibimiz ile Kent Ormanı'nda fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdik.
Projemize destek veren Kırıkkale Belediyesine, Yeşilay Başkanlığına, Orman İşletme Müdürlüğüne destekleri için teşekkür ederiz.
Orman Haftasına yaraşır bir şekilde düzenlenen etkinlik, fidan dikimi, iftar yemeği, gece yürüyüşü ve müzik etkinliği şeklinde gerçekleşti.

Doğa bizim hoyratça kullanabileceğimiz bir alan değildir. Hepimizin hem bireysel hem de kolektif sorumluluklarımız vardır. Üstelik vefa borcumuz da vardır. Bunu da ancak böylesine katılımın yüksek olduğu etkinliklerle daha anlamlı ve kalıcı hale getirebiliriz.
Bozkır Dağcılık ve Spor Klubü bu anlamda ciddi bir misyonu üstlenmiştir. Mehmet-Derya Dim, Ali Çağlayan, Vedat-Necibe Durudoğan, Tuna Kavak, Ahmet Asarkaya öncülüğünde kurulan kulüp şehrimize ve doğaya karşı elini taşın altına koyuyor. Ve katkı sağlayan yüzlerce kişiyle her geçen gün daha da büyüyen ciddi ve büyük bir gruptur.

Orman Haftasına yakışır bu etkinliğin amacı; Orman varlığını artırmak ve sürdürülebilmektir. Bu konuda illerin idari kadrosunun destek vermesi motivasyon açısından umut vericidir. Bu konuda Kırıkkale Belediye Başkası Sayın Ahmet Önal ve il idaresindeki kadroya destekleri için de çok teşekkür ederiz. Orman varlığının sürdürülebilir olması için bireysel mücadele kadar kurumsal destekte çok önemlidir.
Ekolojik Dengenin Korunmasında ormanların önemini hepimiz biliyoruz. Ormanlar, oksijen üretimi, karbon tutma, su döngüsünün düzenlenmesi ve biyoçeşitliliğin korunması açısından hayati öneme sahiptir. Orman Haftası da doğanın dengesinin sağlanması konusunda dikkat çekici etkinlikleri ile farkındalık oluşturur.

Bireysel ve toplumsal bilincin oluşturulması ve artırılması için çocuklardan yetişkinlere, her meslek grubundan bu etkileşime katkı olmazsa olmazımızdır. Çünkü doğanın evrensel bir yanı vardır. Dünyanın herhangi bir yerindeki doğa olayı bir şekilde hepimizi etkiler. İyi de olsa kötü de olsa etkiler.
Ormanların katkısını saymakla bitiremeyiz elbette. Su kaynaklarının beslenmesi, tarımsal üretimde duyulan ihtiyaç; sanatın ve edebiyatın ilham kaynağı olması; kültürel ve tarihi mirasımız olmasından; stres ve kaygı düzeyi üzerindeki etkisi, dopamin ve seratonin gibi mutluluk hormonu salgılaması; bağımlılıktan kurtulma sürecinde sağladığı katkı vs. birçok faydası vardır. Üstelik pek de maliyetli bir şey değildir.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ormanlık alanlarda, mesire alanlarında insanlar zaman geçirmek istediklerinde azami özen göstererek, kıyısından köşesinden destek sağlayabilirler.
Doğa hepimizin müşterek yaşam alanıdır. Bu konuda destek vermek, korumak, üst bilinç oluşturmak ve örnek olmak çok değerlidir.
Bozkır Dağcılık ve Spor Klubü'nün bütün vatandaşlarımıza kapısı açıktır. Yeşili seven, doğayı korumayı ilke edinmiş herkesi bekleriz.
"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak." Kızıldereli Atasözü
Keyifli okumalar diliyorum. Doğa ve yeşil ile kalın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.