İhsan Akça

İhsan Akça

Düğünlerde silah atmayalım!

Düğünlerde silah atmayalım!

Kırıkkalemizin sevgili halkı mevsim gereği ilimizde nişan ve düğün merasimleri başladı. Bu günlerimiz ailelerimizin en mutlu günlerindendir. Bu mutlu günlerin mutlu bitmesi için uymamız gereken bazı kurallar vardır. Bu özel ve güzel günlerimizin yasa dönmemesi için mahalle düğünlerinde silah atılmaması gerekiyor. Bu ikazı nişan ve düğün davetiyemizde not olarak yazabilir ve davetlilerimizden özel bir rica da bulunabiliriz. Bu ikazlara rağmen bilhassa dışardan gelen davetliler tarafından silah atıldığı görülmektedir. Bu hususta il emniyet müdürlüğümüz tarafından da gerekli zamanlarda gerekli ikazlar yapılmaktadır.

Nişan ve düğün merasimimize gelen davetliler düğün sahibine sosyal bir destek verebilmek düğün sahibini onurlandırmak için davete icabet eder. Bu çok güzel bir davranıştır. Düğünde silah atmak ise bu güzel daveti bozar. Çok yanlış bir davranıştır. Silahtan çıkan kurşunun doğru duracağını mı sanıyorsun? Çıkan kurşunlar hiç ummadığımız bir anda düğünde veya düğün dışında bir vatandaşa isabet edebiliyor. Her ihtimal olabilir. O zaman mutlu günü acıya çevirirsiniz. Silah atanda için de bu durum çok kötü. Bir insanı canından edebilir.

Düğünlere gelmek bir sosyal dayanışma olup, düğün sahibine maddi yardımda da bulunmaktadır. Öyleyse silahtan çıkacak mermiye vereceğimiz parayı davetiyemizin

içerisine koyalım. Daha iyisini yapmış olmaz mıyız? Tabi ki daha iyi olur. Öyleyse silah atma yanlışından dönelim. Hiç kimseye zarar vermeden düğünün huzurunu bozmadan geleneğimizi doğru olarak yapalım. Böylelikle komşuluk akrabalık, arkadaşlık görevlerinin en iyisini yapmış oluruz. Düğün sahibinin mutluluğuna yardımcı olmuş oluruz.

Haydi bundan sonra doğru da birleşelim.

Bu yazı toplam 6752 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi