Ankara’daki NATO Zirvesi Kırıkkale’yi salladı: Vatandaşlar akın akın gelmeye başladı!
Ankara'da gerçekleştirilecek olan uluslararası dev zirve öncesi başkentte alınan güvenlik ve trafik tedbirleri, komşu şehir Kırıkkale'de beklenmedik bir turizm ve ticaret dopingine dönüştü. 7-8 Temmuz tarihlerindeki 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi nedeniyle kamu çalışanlarına yönelik uygulamaya konulan idari izin, binlerce memurun rotasını Kırıkkale’ye çevirmesine neden oldu. Kırıkkale NATO zirvesi idari izin yoğunluğu dalgasıyla çalkalanırken, şehre giriş yapan izinliler hem dinlenme alanlarını doldurdu hem de yerel ticarete can suyu oldu.

Başkent Ankara'da gerçekleştirilecek diplomatik zirve, idari tedbirlerin etkisiyle çevre illerdeki sosyal yaşamı ve ekonomiyi doğrudan hareketlendirdi.

NATO ZİRVESİ ÖNLEMLERİ KAPSAMINDA 1 HAFTALIK İDARİ İZİN DEVREYE GİRDİ
Ankara'da 7 – 8 Temmuz’da yapılacak olan NATO Zirvesi nedeniyle devlet memurlarına yönelik önemli bir karar alındı. 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde alınan geniş güvenlik ve lojistik tedbirleri kapsamında, bazı kamu çalışanları için 6-12 Temmuz 2026 tarihlerini kapsayan 1 haftalık idari izin uygulaması devreye girdi. Bu karar doğrultusunda zirve süresince başkentte kalmak istemeyen ya da memleket hasreti çeken çok sayıda kamu görevlisi, tatil planlarını hızlıca devreye soktu.

KIRIKKALE'YE MEMUR AKINI: ÇARŞI VE PAZARDA ADIM ATACAK YER KALMADI
Ankara'ya olan coğrafi yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle bu süreçte en çok tercih edilen ve akına uğrayan illerin başında Kırıkkale geldi. İdari izin dönemini fırsat bilen Kırıkkaleli memurlar ve aileleri akın akın memleketlerine döndü. Nüfusun hızla artmasıyla birlikte Kırıkkale şehir merkezinde, çarşı ve pazarlarda gözle görülür bir insan yoğunluğu oluştu. Bankamatik önleri, alışveriş caddeleri ve mağazalar uzun süredir görülmemiş bir hareketliliğe sahne oldu.
PİKNİK ALANLARI DOLDU TAŞTI, YEREL ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
Yaz aylarının sıcak günlerine denk gelen bu idari izin sürecinde, Kırıkkale'nin doğal güzellikleri ve mesire alanları da ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. Şehirdeki turizm merkezleri, parklar ve nehir kenarındaki piknik alanlarında doluluk oranları maksimum seviyeye ulaştı. Yaşanan bu kitlesel hareketlilik en çok yerel esnafa yaradı. Alışverişlerin katlanarak artması, gıda, perakende ve hizmet sektöründeki esnafın yüzünü güldürdü.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.