Puhu kuşu Kırıkkale’de tedavi edildi, Doğaya salındı

Puhu kuşu Kırıkkale’de tedavi edildi, Doğaya salındı

Kırıkkale’de Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Keskin ilçesi Köprüköy mevkiinde vatandaşların ihbarı üzerine yaralı bir puhu kuşu buldu.

Kırıkkale’de, Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi’nin çalışmaları, doğa ve hayvan sevgisini bir kez daha ortaya koydu. Keskin ilçesi Köprüköy mevkiinde vatandaşlardan gelen ihbar üzerine yapılan incelemede yaralı bir puhu kuşu bulundu.

kus1.webp

Ekipler, kuşu bulunduğu yerden titizlikle alarak Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne götürdü. Yapılan muayenede kanadında yaralanma tespit edilen puhu kuşuna gerekli tıbbi müdahale uygulandı. Tedavi süreci tamamlanan kuş, doğal yaşamına geri kazandırılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

kus2.webp

Yetkililer, doğada yaralı veya yardıma muhtaç hayvanlarla karşılaşıldığında vatandaşların vakit kaybetmeden ilgili kurumlara bilgi vermesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, “Doğamızın sessiz kahramanlarını korumak hepimizin görevi” ifadeleriyle yaban hayatının korunması konusunda farkındalık çağrısında bulunuldu.

kus3.webp

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.