Kırıkkale’nin kültürel zenginlikleri Niğde’de tanıtıldı

Kırıkkale’nin kültürel zenginlikleri Niğde’de tanıtıldı

Niğde’de bu yıl 5.'si düzenlenen Niğde Gastronomi Festivali'ne katılan Kırıkkaleli Şef Hüseyin Şipal, Kırıkkale'nin zengin yöresel mutfağından aldığı ilham ile doğduğu toprakların tatlarını sanatla harmanlayarak unutulmaz bir sunuma imza attı.

Niğde’de bu yıl 5.'si düzenlenen Niğde Gastronomi Festivali, Anadolu’nun dört bir yanından gelen şefleri ve gastronomi tutkunlarını bir araya getirdi. Festivalin dikkat çeken isimlerinden biri ise Kırıkkaleli Şef Hüseyin Şipal oldu. Kırıkkale'nin zengin yöresel mutfağından ilham alan Şipal, doğduğu toprakların tatlarını sanatla harmanlayarak unutulmaz bir sunuma imza attı. Şipal’in gastronomi ve sanat ilişkisini harmanladığı özel sunumu, izleyicilerden ve gastronomi profesyonellerinden büyük beğeni topladı. Şef, Kırıkkale'nin kültürel ve yöresel lezzet mirasını modern tekniklerle yorumlayarak festivalin en özgün etkinliklerinden birine öncülük etti.

.jpg

Festivalde ayrıca, Anadolu Profesyonel Şefler Birliği (ANPROŞEF) de güçlü bir katılım gösterdi. ANPROŞEF Başkanı ve ekibi, dernek üyeleriyle birlikte festivalde yer aldı. Başkan, festivale katılımlarını sağlayan nazik davetleri için organizasyon komitesine teşekkür ederek, Anadolu mutfağının tanıtılmasına katkı sağlamaktan gurur duyduklarını belirtti.

Festival süresince, ANPROŞEF yönetim kurulu üyeleri ve şefleri, Niğde'nin farklı mekanlarında ağırlanarak bölgenin yöresel mutfak zenginliğini yakından tanıma fırsatı buldu. Özellikle üç gün boyunca gerçekleşen bu özel ağırlamalar, Niğde’nin misafirperverliğini ve kültürel tanıtıma verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Başta ANPROŞEF yönetim kurulu üyelerinden Habip İlhan, İbrahim Büte, Mehmet Hançer ve Hakkı Aydoğan olmak üzere; Tanem Catering, Gümüş Et, Kamberoğlu Fırın ve Tavır gibi yerel işletmelere gösterdikleri içten misafirperverlik ve destekleri için teşekkür edildi. Şef Hüseyin Şipal’in sanatıyla birleşen lezzet yolculuğu ve ANPROŞEF’in katkılarıyla bu yılki Niğde Gastronomi Festivali, sadece damaklara değil, kalplere de hitap etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.