İşte Kırıkkale’deki emeklilerin, yeni Başkan Ahmet Önal'dan istekleri

İşte Kırıkkale’deki emeklilerin, yeni Başkan Ahmet Önal'dan istekleri

Kırıkkale’de yaşayan emekliler yeni belediye başkanı Ahmet Önal’dan beklentilerini ve isteklerini sıraladılar. Emekliler kentsel dönüşüm istedi. En şaşırtıcı istek ise, "Belediye zarar etmesin yaşlılara otobüs 5 TL olsun" oldu.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi adayı olan Ahmet Önal rakibi Mehmet Saygılı’yı geride bırakarak yeni belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Başkan Önal, vatandaşla birebir iletişim halinde olacaklarını ve belediye de randevu sisteminin kalktığını açıkladı. Ayrıca belediye meclis toplantılarının da şeffaf bir şekilde yayınlanacağını duyurdu.

İl Gazetesi haber sitesi olarak emekliler parkında bulunan emekli vatandaşlara yeni belediye başkanı Ahmet Önal’dan beklentilerini sorduk. Emeklilerin bir hayli şaşırtıcı istekleri olsa da en temel istek su ve altyapı kalitesinin iyileştirilmesi oldu.

emekli-4.jpg

KIRIKKALE İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Emekliler parkında öğlen çayını beklerden gazetemize değerlendirmelerde bulunan Emekli Hacı Haydar Cengiz’in yeni başkan Ahmet Önal’dan ilk isteği kentsel dönüşüm. Tüm illerde kentsel dönüşüm olduğunu fakat Kırıkkale’de böyle bir çalışmanın olmadığını dile getiren Haydar Cengiz, “Kırıkkale genelinde gecekondulaşma çok fazla. Kentimizi esteik açıdan da güzel gösterecek çalışmalar yapılmalı. Her kentte dönüşüm var ama Kırıkkale’ye bu zamana kadar böyle bir fikir gelmedi. Kentimizin önceliklerinden birisi kentsel dönüşümdür. Biz başkanımızı çok seviyoruz, kendisi temiz bir insan" ifadelerini kullandı.

emekliler2.jpg

İÇİLEBİLİR SU

Bir diğer Emekli Nedim Akbulut ise Kırıkkale'nin altyapı ve su yetersizliğine değindi. İçilebilir suyun Kırıkkale için öncelikli ihtiyaç olduğunu dile getiren Akbulut, "Başkanımızdan isteğimiz içilebilir temiz su. Musluklarımızdan bazen çamur akıyor. Altyapının bir an önce tamamlanmasını istiyoruz“ dedi

YOL KENARLARINA BANK

Bir diğer emekli Kaplan Delice ise, yol kenarlarına bank koyulmasını talep etti. Emekli Kaplan Delice, “Biz yaşlı ve hasta insanlarız. Yolda yürürken zorlanıyoruz. Yol kenarlarında hiç oturacak bank yok, olanlarda birbirine çok uzak. Yeni başkanımız Ahmet Önal’dan talebimiz daha sık olacak şekilde yol kenarlarına bank koyulması” dedi.

emekliler3.jpg

OTOBÜS 5 TL OLSUN

Bir diğer emekli Şerafettin Çakır ise, Kırıkkale içerisinde bulunan yeşil alan sayısının artırılmasını talep etti. Çakır’ın şaşırtıcı bir talebi de vardı: “Belediyemiz zarar etmesin, emeklilere otobüsler 5 TL olsun. Burada bize dağıtılan çaya da bir fiyat koyulsun” dedi.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum