Kırıkkale'de Hıdırellez kutlamaları için geri sayım başladı

Kırıkkale'de Hıdırellez kutlamaları için geri sayım başladı

Kırıkkale Valiliği ile Kırıkkale Belediye Başkanlığı ortaklaşa düzenlenen geleneksel “Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı” 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 10.30’de Kırıkkale Millet Bahçesinde kutlanacak. Tüm Kırıkkaleli vatandaşlar davatli.

Hıdırellez geleneğinin önemine vurgu yaparak, kültür ve birliği pekiştirme amacıyla her yıl 6 Mayıs'ta 'Hıdırellez Kültür-Bahar Bayramı'nın kutlandığı belirtildi. Valilik ve Belediye Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenecek olan geleneksel kutlama, 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 10.30'da Kırıkkale Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek.

HIDIRELLEZ, TÜM VATANDAŞLARIN BİR ARAYA GELDİĞİ BİR BAHAR BAYRAMI

Bir milletin teşekkülünde dil, din, tarih kadar geleneklerin de önemi var. Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği toplumlarda Milli birlik ve beraberliğin, bir arada yaşama arzusunun kuvvetlendiği gün. Bayramlar insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları gün olarak kutlanır. Bayram milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin yaşandığı, sergilendiği zamandır.

HIDIRELLEZ’LE BERABER ARTIK KARAKIŞ GERİDE KALIYOR

Hıdırellez geleneği, bir bayram olarak bütün Türk Milletinin topluca katıldığı, kutladığı, bir takım töreleri yerine getirdiği bir bahar bayramıdır. Oldukça eski bir devire inen bu kutlamalar nesilden nesile günümüze kadar intikal etmiştir. Hıdırellez’den sonra yazdır, inancını atasözlerinde yaşatan Türk toplumu, Hıdırellez’le beraber artık karakışın geride kaldığını görmekte ve gelecek günlerin tabiatın canlandığı, yeşerdiği, bahar ve yaz günleri olduğunu vurgulamaktadır. İşte böyle bir günü, bir dönüm noktasını “Bahar Bayramı” olarak bütün imkanlarıyla, duygularıyla sevinciyle kutlamaya çalışıyor.

HER YIL 6 MAYIS’TA “HIDIRELLEZ KÜLTÜR-BAHAR BAYRAMI” KUTLANIYOR

Hıdırellez günü bütün sıkıntıların arkada kaldığı, baharla birlikte bereket, sağlık, mutluluk ve başarıların geleceği inancının dile getirildiği bir bayram günüdür. Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu güzel geleneğimizin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması amacıyla her yıl 6 Mayıs’ta “Hıdırellez Kültür-Bahar Bayramı” kutlanıyor. Bu çerçevede Valiliğin ve Kırıkkale Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen geleneksel “Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı” 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 10.30’de Kırıkkale Millet Bahçesinde kutlanacaktır. Tüm Halkımız Davetlidir.

Kaynak:BASIN BÜLTENİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.