Silah atmayalım

İlimizde yaz ayları ilkbahardan itibaren düğünlerin başladığı tarihlerdir. Onun için bilhassa ev düğünlerinde çokça silah atılır. Bunu düğün sahibine karşı şeref zanneden bazı vatandaşlarımız var. Bu düğün sahibine şeref değil, tatlı gününü acıya çeviren çok lüzumsuz bir davranıştır. O silahtan atılan mermi hiç beklenmedik bir anda bir cana isabet edebilir. İşte o zaman düğün sahibine iyilik mi ettiniz, yoksa sevinçli gününü acıya mı çevirdiniz bunu hiç düşünemiyorum. Bu davranışlarda bulunan yanlış düşünceli vatandaşların her birinin başına bir polis mi dikmeli, yazık değil mi?

Polisimiz kendi mücavir alanında, jandarmamız kendi mücavir alanında vatandaşımızın huzur ve güveni için gerekli bütün tedbirleri alırlar. Kanunların kendilerine verdiği yetkileri daima vatandaşın huzuru ve güveni için kullanırlar. Devlet güçleri bu görevlerini yaparken vatandaş olarak bizlerde görevimizi yapmalı, kanunlarımızın emirlerine uyarak polis ve jandarmanın görevlerini kolaylaştırmalıyız. Kanunların emrine uymak, yalnız polis ve jandarmanın görevine yardımcı olmakta kalmaz, halkımızın kendi menfaatleri bakımından da çok önemlidir.

Kanunlarımız neyin yapılmasını emrediyor, silah atmayınız, içki ve uyuşturucu kullanmayınız. Bunların hiçbirisini yapmamak milletimizin menfaatine değil mi? İşte bu olumsuz davranışlarda bulunmamak hem kendi menfaatimizin için önemlidir hem de polisimizin ve jandarmamızın işini kolaylaştırmak açısından çok önemlidir.

Vatandaşın birinci görevi kanunlara uymaktır. Kanunlar vatandaşın huzuru için çıkartılmıştır. Önce vatandaş olarak kendi görevimizi yapalım, ondan sonraki olacak olumsuzluklar için emniyet güçlerimizden yardım isteyelim. Böyle yapıldığı taktirde her şeyin daha iyi olacağı düşüncesindeyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi

Nedir bu küstahlık?

19 Aralık 2024 Perşembe 11:59

Terör karşısında birleşelim

09 Kasım 2024 Cumartesi 11:11

En büyük bela uyuşturucu

06 Kasım 2024 Çarşamba 14:33

Ha zararlı mikrop! Ha terör!

28 Ağustos 2024 Çarşamba 14:24

Yangın, yangın, yangın!

20 Ağustos 2024 Salı 13:57

Filistin’in hali ne olacak

15 Ağustos 2024 Perşembe 11:37

Düğünlerde silah atmayalım!

01 Ağustos 2024 Perşembe 12:02

Türkiye’de gelir dağılımı

26 Temmuz 2024 Cuma 11:33

15 Temmuz sen neymişsin?

18 Temmuz 2024 Perşembe 16:00

KIZILAY’I BİLİYOR MUYUZ?

03 Temmuz 2024 Çarşamba 11:00