Sabah erken kalkanı zengin ediyor!

Sabah erken kalkanı zengin ediyor!
 Muhabir
Kırıkkale'de sadece Pazar günleri sabahın erken saatlerinde kurulan Bit Pazarı, sunduğu uygun fiyatlar ve ürün çeşitliliği ile vatandaşların akınına uğruyor.

Karşıyaka Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde kapılarını açan ve "iğneden ipliğe" tabiri caizse her şeyin ikinci el olarak alıcı bulduğu bu pazar, öğle saatlerine gelmeden toplanıyor.

ERKEN KALKAN YERİN KAPAR

Pazarın en büyük özelliği, erken saatlerde başlayıp kısa sürede sonlanması. Özellikle çevre ilçe ve köylerden dahi çok sayıda vatandaş, ihtiyaçlarını karşılamak ve cazip fiyatlardan yararlanmak için gün ağarırken pazar yerine koşuyor. Bu yoğun ilgi, Bit Pazarı'nın Kırıkkale’de ucuzluğun adresi olarak nam saldığını gösteriyor.bit

İKİNCİ EL VE ORİJİNAL ÜRÜNLER BİR ARADA

Pazarda satılan ürünlerin yelpazesi oldukça geniş. Otomobil parçalarından tutun da, giyim eşyalarına, mutfak araç gereçlerinden mobilyaya varıncaya kadar akla gelebilecek her türlü eşya bu tezgâhlarda yerini alıyor. Tüketiciler, hem ikinci el ürünlere hem de az kullanılmış veya nadir bulunan orijinal ürünlere uygun fiyatlarla erişme imkânı buluyor.

Bit Pazarı, sadece ekonomik bir alışveriş noktası olmakla kalmıyor, aynı zamanda eski eşyalara yeni bir hayat şansı vererek sürdürülebilir tüketime de dolaylı olarak katkıda bulunuyor. Vatandaşlar, pazarın sunduğu bu çeşitlilik ve ucuzluk sayesinde aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirtiyor.

ZİYARETÇİ REKORU KIRIYOR

Kırıkkale il merkezi ve civarından gelen yoğun ziyaretçi kitlesi ile Bit Pazarı, her Pazar adeta ziyaretçi rekoru kırıyor. Pazara gelen vatandaşlar, "Aradığımız her şeyi burada çok daha uygun fiyatlara bulabiliyoruz. Erken gelmeye değiyor," yorumlarını yapıyor.

Pazar, Kırıkkale'nin sosyal ve ticari hayatının önemli bir parçası olmaya devam ederken, Karşıyaka'daki kapalı pazar yerini Pazar sabahları tam anlamıyla bir cazibe merkezine dönüştürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.