NEDİR BU FIRSATÇILIK

                Bilindiği gibi bütün Dünya’da ki ekonomik sıkıntı kendi yurdumuzu da fena halde vurdu. Devletimizi bu zor zamanda yalnız bırakmayız. Bunu yaparken devletimizin de çok ciddi tedbirler alması gerekmektedir. Bunların içinde devlet konutlarının satılması, tokide elde mevcut konutların uygun fiyatlarla satılması, zorunlu olmayan yatırımların durdurulması, resmi araçların tasarruflu kullanılması vs gibi birçok tedbirler vardır.  Devlet bunu yaparken devletimizin de azami tasarrufta bulunması lüks tüketimden uzaklaşması uygun olacaktır.

                Akaryakıta gelen zamlarla başa çıkabilmek için, işimize gidip gelişlerde toplu taşımacılıktan faydalanmamız Avrupa’nın birçok devletinde olduğu gibi gerekirse yaya olarak veya bisikletle işlerinize gitmemiz yapacağımız tasarrufların başında gelmektedir. Resmi toplantılara veya açılışlara giderken her makam sahibinin altında özel aracı yerine birkaç makam sahibinin bir araçla gitmesi daha tasarruflu olmaz mı? Bunları yapmanın hiçbir zorluğu yoktur üstelik yöneticileri ve daire amirlerini daha mutlu eder,  böylelikle kendi özel işi ise kendi bütçesine devlet işi ise devlet bütçesine faydası olur, bütün zorlukların yenilmesi için alınacak birkaç tedbirden ibaret olan bunların yapılması gerekmektedir.

                Devletimizin bu sıkıntıları atlatabilmesi için alacağı tedbirlere uyulması gerekirken ne yazık ki bulanık suda balık avlamaya çalışanların türediğini görüyoruz, vatandaşlardın bir çoğunun şikayeti halen terekte satılan veya önceden alınıp depolanmış bulunan tüketim mallarının etiketlerinin hemen değiştiği fiatların katlandığından şikayetler çoğaldı be vicdansızlar terekte ki ve depoladığınız mallar günler, aylar önce landı şimdiki dovüz yükselmesi ile ne alakası var, dovüz ile ilgili alışverişiniz bu günlerden sonraki üretimlerinize yansır, sizler hemen depoladığınız mallaratükediciyi zor durumda bırakıyorsunuz, işin kolayını bulmuşsunuz hemen etiketini değiştiriyor, onun yerine aynı fiata yenisini alamayız diyorsunuz yenisini zamlı fiattan alırsanız, zamlı fiatla satınız o zaman herkes hakkına razı olur. Ama siz bunun yerine ta depodaki  malları zamlı satmayla karınıza kar katıyor milleti sömürüyorsunuz bu mu ticaret ahlakınız bu mu fırsatları menfaatınıza çevirmeniz. Ondan sonra da her yerde her zaman doğruluktan bahseder mangalda kül bırakmazsınız.

                Böyle olağan üstü zamanları fırsat bilip her türlü ahlaksızlığı yapana bu millet iyi gözle bakmaz, milletinin hayır duasıyla yapılmayan hiçbir kazancın bereketi olmaz, ondan faydalananlar zararlarını çabuk görürler kulunun görmediğini Allah görür Allah masumların yanında zalim ve fırsatçıların karşısındadır. Bunu ticaretle uğraşır herkes bilmelidir fırsatları menfaati için kullananlar, sizler ne kadar varlıklı olursanız olun milletine, devletine zarar verenlerin bu dünyada da ahirette de sonları aydınlık olmaz. Milletin canını acıtmayınız, ticareti kötüye kullanmayıp hakkına razı olan esnaflarımıza can kurban, sömürenlere de ne hak ediyorlarsa hem devlet hem de Allah cezalarını vermelidir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi

Nedir bu küstahlık?

19 Aralık 2024 Perşembe 11:59

Terör karşısında birleşelim

09 Kasım 2024 Cumartesi 11:11

En büyük bela uyuşturucu

06 Kasım 2024 Çarşamba 14:33

Ha zararlı mikrop! Ha terör!

28 Ağustos 2024 Çarşamba 14:24

Yangın, yangın, yangın!

20 Ağustos 2024 Salı 13:57

Filistin’in hali ne olacak

15 Ağustos 2024 Perşembe 11:37

Düğünlerde silah atmayalım!

01 Ağustos 2024 Perşembe 12:02

Türkiye’de gelir dağılımı

26 Temmuz 2024 Cuma 11:33

15 Temmuz sen neymişsin?

18 Temmuz 2024 Perşembe 16:00

KIZILAY’I BİLİYOR MUYUZ?

03 Temmuz 2024 Çarşamba 11:00