Kırıkkale termometreleri patlatacak: Hissedilen sıcaklık 35 dereceyi buldu, yakıcı günler kapıda!

Kırıkkale termometreleri patlatacak: Hissedilen sıcaklık 35 dereceyi buldu, yakıcı günler kapıda!
 Muhabir
Meteoroloji verilerine göre Kırıkkale'de aşırı sıcak dalgası etkili oluyor. Hissedilen sıcaklığın 35 dereceye ulaştığı kentte, önümüzdeki günlerde termometreler 37 dereceyi görecek.

Kırıkkale, temmuz ayının en sıcak günlerinden birini yaşıyor. Anlık verilere göre hava sıcaklığı 29 derece olarak ölçülmesine rağmen, yüksek nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık tam 35 dereceye ulaştı. Meteorolojiden alınan son tahminlere göre, kent genelinde yağış beklenmezken önümüzdeki günlerde termometrelerin 37 dereceye kadar tırmanacağı ve "yakıcı güneşin" etkili olacağı bildirildi.

Yaz aylarının kavurucu sıcakları Kırıkkale'de etkisini iyice artırdı. Kent merkezinde ve ilçelerinde sıcaktan bunalan vatandaşlar gölge alanlara sığınırken, meteoroloji uzmanlarından peş peşe uyarılar gelmeye başladı. Kentte bulut oranının yüzde sıfır seviyesine gerilemesiyle birlikte güneş ışınları direkt olarak etkisini gösteriyor.

HİSSEDİLEN SICAKLIK ANLIK OLARAK 35 DERECEYE ULAŞTI

Gün içinde yapılan son güncellemelere göre Kırıkkale'de gölgede ölçülen hava sıcaklığı 29 derece civarında seyrediyor. Ancak yüzde 32'ye ulaşan nem oranı ve kuzeybatıdan esen hafif rüzgar, dışarıdaki havayı çok daha ağırlaştırdı. Sokaktaki vatandaşın hissettiği sıcaklık anlık olarak 35 dereceyi bulmuş durumda. Uzmanlar, özellikle kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların güneş ışınlarının en dik geldiği saatlerde dışarı çıkmaması gerektiğinin altını çiziyor.

HAFTA BOYUNCA YAĞIŞ YOK: CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKAT!

Gazetemizin derlediği 9 günlük hava tahmin raporuna göre Kırıkkale önümüzdeki günlerde adeta kavrulacak. Önümüzdeki hafta boyunca gökyüzünde tek bir bulut dahi beklenmezken, sıcaklıklar kademeli olarak tırmanışa geçecek.

Pazartesi günü (13 Temmuz) 36 dereceye kadar yükselecek olan sıcaklıklar, hafta ortasında hafif bir nefes aldırsa da asıl büyük dalga önümüzdeki hafta sonu gelecek. 18 Temmuz Cumartesi günü Kırıkkale genelinde "Yakıcı Güneş" uyarısı verilirken, termometrelerin gölgede 37 dereceyi göstermesi bekleniyor. Gece sıcaklıklarının ise 18-20 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor. Yetkililer, tarım arazilerinde yangın riskine ve aşırı sıcak kaynaklı sağlık problemlerine karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.