A Milli Kadın Voleybol Takımı, VNL’nin ilk etabı için Çin’e gitti
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 FIVB Voleybol Milletler Ligi’nin (VNL) ilk ayağında Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek karşılaşmalar için yola çıktı. Türkiye, 4-8 Haziran tarihleri arasında Pekin’de Fransa, Tayland, Polonya ve Çin ile karşı karşıya gelecek.
Millilerin maç programı şöyle: 4 Haziran Çarşamba günü saat 06.30’da Fransa ile karşılaşacak olan takım, 5 Haziran Perşembe günü saat 14.30’da Tayland ile mücadele edecek. 7 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da Polonya ile kozlarını paylaşacak olan milliler, 8 Haziran Pazar günü saat 14.30’da ev sahibi Çin’e karşı sahaya çıkacak.

A Milli Takım kadrosunda pasörler Elif Şahin ve Dilay Özdemir, pasör çaprazı Aleksia Karutasu, smaçörler Hande Baladın, Derya Cebecioğlu, Ayşe Çürük, Meliha Diken, Yaprak Erkek ve Saliha Şahin bulunuyor. Orta oyuncular Ayçin Akyol, Buse Berka Özden, Deniz Uyanık ve Aslı Kalaç’tan oluşurken, liberolar Simge Aköz ve Eylül Akarçeşme Yatgın da takımda yer alıyor.
Milliler, Çin’deki zorlu rakiplerine karşı güçlü bir performans sergileyerek turnuvaya iyi bir başlangıç yapmayı amaçlıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.