Mehmet Bayrak

Mehmet Bayrak

Kıyamet alametlerinden birkaç tanesi

Kıyamet alametlerinden birkaç tanesi

Bizi yaratan ve istediği zaman da alıp götüren yüce Mevla’mız, peygamberi aracılığı ile bize gönderdiği kutsal kitabında günün birinde kıyamet denen bir günün geleceğini ve bu dünya hayatının sona ereceğini, dolayısıyla kendinden başka bütün canlıların öleceğini haber vermektedir.
Bu kıyamet gününün ne zaman vuku bulacağını sadece kendisi bilmektedir. Bunu peygamberine bile bildirmemiştir. Ancak doğumdan birkaç ay önce bir çocuğun dünyaya gelme alametleri belirdiği gibi kıyametin yaklaştığında da bir takım alametlerin meydana geleceğini ayetlerle ya da hadis-i şeriflerle bizlere bildirmiştir ki, o gün gelmeden önce insan gideceği ahiret yolculuğu için daha çok azık hazırlasın; yanlışları ve hataları varsa hemen onları terk etsin, Allah’tan af dilesin. 
Bu alametlerden bir kaçı aşağıdaki Mevkuf hadiste anlatılmaktadır.
Abdullah b. Abbastan rivayet edildiğine göre o şöyle demiştir:
"Bir kavimde ganimet mallarına hıyanet yaygınlaştı mı, muhakkak, onların kalblerine korku düşürülür!
Bir kavimde zina yaygınlaştı mı, muhakkak, onlarda ölüm çoğalır!
Bir kavim ölçeceklerini, tartacaklarını eksik ölçmeye, eksik tartmaya başladı mı, muhakkak, onların rızıkları, geçimlikleri eksilir!
Bir kavim haksız hüküm verdi mi, muhakkak, içlerinde kan dökülmesi yaygınlaşır!
Bir kavim verdikleri sözden döndü mü, muhakkak, Allah da onların üzerine düşmanlarını musallat kılar!" (Muvatta cihad/26) Zürkani 3/322)
Düşünüyorum. Acaba bu zamanda gördüğümüz toplu ölümler, bir taraftakiler tokluktan çatlarken, bir tarafta açlıktan ölenler, ardı arkası kesilmeyen cinayetler, şiddet olayları vs. acaba insanların hatta müslümanların, yukarıdaki hadiste anlatılan yanlışlara düştükleri içim mi ki diyorum. Siz ne dersiniz. 
Allah Müslümanlara şuur versin. Amin. 

Bu yazı toplam 725 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Bayrak Arşivi