Kırıkkale'nin genç yeteneği Atakan Kocak!

Kırıkkale'nin genç yeteneği Atakan Kocak!

Kırıkkale'nin genç yeteneği Atakan Kocak, 15 yaşında bilgisayar oyunuyla başladığı yazılım alanında kendini geliştirerek şirketini kurdu. Dünya'nın farklı ülkelerine iş yapan Kocak'ın şimdiki hedefi şirketini büyüterek istihdam sağlamak.

Kırıkkale'nin genç yeteneği Atakan Kocak, 15 yaşında başladığı teknoloji ve yazılım yolculuğunda büyük adımlar atmaya devam ediyor. İlk adımlarını mobil uygulama geliştirme alanında atan ve ardından yayıncılık ile para kazanmaya başlayan bu genç girişimci, adını teknoloji dünyasında duyurmayı başardı.balaturk.png

KENDİ KENDİNİ GELİŞTİRDİ

Atakan Kocak, başlangıçta Pubg mobile ile adım atan genç yetenek, yazılım dünyasına duyduğu merak ile kendi kendine öğrenme yolunu tercih etti. YouTube'dan eğitim videoları izleyerek kendini geliştiren ve çevresindeki tanıdıklarından destek alan genç girişimci, kısa sürede ilk web sitesini kurdu ve ilk müşterisini buldu.

dsc-3713.jpg

BİRÇOK ÜLKEYLE ÇALIŞTI

16 yaşında ilk işini yaparak önemli bir adım atan bu genç girişimci Atakan Kocak, bugüne kadar 100'den fazla işletmenin ihtiyaçlarına çözüm üretti. Hem yurt içinde hem de yurt dışında müşterilere hizmet veren genç yetenek, Almanya, Fransa, Amerika, Kanada gibi ülkelerle iş birlikleri yaparak uluslararası arenada kendini gösterdi.

bala.png

ATAKAN KOCAK, GELECEK NESİLLERE İLHAM KAYNAĞI OLMAYA ADAY

Kazandığı ilk parayla teknolojik ekipmanlarını güncelleyen ve işine daha da odaklanan genç girişimci, şu an sadece İstanbul ve Ankara'dan değil, dünyanın dört bir yanından müşterilerle çalışıyor. Kendi adına kurduğu " Atakan Kocak Şirketi " ni Gelecekte büyütmeyi hedefleyen ve işini her geçen gün geliştirmek için çaba gösteren bu genç yetenek, hayallerinin peşinden gitmeye devam ediyor.

Balaturk Bilişim adlı web sitesi aracılığıyla çalışmalarını ve referanslarını sergileyen genç girişimci Kocak'ın başarılı kariyeri, gelecek nesillere ilham kaynağı olmaya aday.

balalalaaaa.png

"HAYALLERİMİN PEŞİNDEN GİTMEYİ SEVİYORUM"

Bu işe hevesle başladığını ilgisinin bu yönde olduğunu söyleyen Atakan Kocak: "İlk işim bir web sitesi yapmak oldu. Bu güne kadar 100'den fazla işletmenin işini yaptım. Çoğu yurt dışında bir çoğu da Türkiye'den müşterilerimdi. Kendimi ilk sosyal medyada, oyunlar ve yayıncılıklar sayesinde tanıttım" diyen Kocak konuşmasının devamında: "Hayallerimin peşinden gitmeyi seviyorum. Şimdilerde evden çalıştığım bu işin her geçen gün kendimi tanıtıp geliştirmeyi ve büyük bir şirket kurmayı çalışanlarımın olmasını planlıyorum. Şu an sadece 5 Ülkeyle iş birliği yaptım, bunlar Almanya, Fransa, Amerika, Kanada ve Türkiye. Kazandığım ilk parayla telefon ve bilgisayar aldım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.