Kırıkkale’de hamsi fiyatı pes dedirtti!

Kırıkkale’de hamsi fiyatı pes dedirtti!

Karadeniz’de hamsi bolluğu yaşanmasına karşın Kırıkkale’ye farklı yansıyor. Kentte üç ayrı yerde satılan hamsinin fiyatı birbirini hiç tutmuyor. İki esnafta kazanıyor ancak biri diğerinin neredeyse yarı fiyatına satıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Karadeniz’de hamsi bolluğu yaşandığı şeklindeki haberler Kırıkkale’de balık severlerin ilgisini çekmişti. Hamsi fiyatlarının ucuzlayacağını düşünen Kırıkkale halkının bu beklentisi suya düştü. Bir türlü denge kurulamayan Kırıkkale’de ki hamsi fiyatları, hafta sonuna girdiğimiz şu günlerde yeniden değişti. Bilindiği gibi hamsi Kırıkkale’de üç ayrı yerde satılıyor. Ancak fiyatlar arasındaki fahiş fiyat farkı görenleri hayrete düşürüyor. İl Gazetesi olarak yaptığımız araştırmada, Kırıkkale Balık halinde hamsi 100 TL’den satılıyor. Kent merkezine doğru ilerlendiğinde ise hamsinin fiyatı düşüyor.

hamsiii.jpg

ÜÇ AYRI FİYAT

Neredeyse yarı yarıya düşen hamsi, Hüseyin Kahya parkı köşesinde hizmet veren Tufanlar AVM’de 50 TL’den satılıyor. İki satış noktasının ortasında yer alan başka bir balıkçıda ise hamsi fiyatı 60 ile 80 TL’den tezgahlardaki yerini alıyor. Üç ayrı satış noktasında, üç ayrı fiyat uygulaması karşısında tüketicinin aklı karışıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle et almak için kasaplara yaklaşamayan tüketici, ihtiyacını balık tüketerek gidermek istiyor ancak kentteki balık fiyatlarının farklılık göstermesi karşısında aklı karışıyor.

hamsi44.jpg

TÜKETECİ ANLAM VEREMİYOR

Farklı ve aynı zamanda fahiş fiyatlar hakkında eleştiride bulunan balık sever vatandaşlar, “medyayı takip ediyoruz. Karadeniz balık bolluğu var deniliyor. Kırıkkale’de ki tezgahlara bakıyoruz anlam veremiyoruz. Çünkü fiyatlar hem yüksek, hem de ayrı ayrı satış noktalarında fahiş farklar bulunuyor. Oysa üçü de kar ediyor. Kar etmese satar mı?. Bunun takibi, yok mu? Kim kontrol ediyor?” sözleriyle serzenişte bulunuyorlar.

 İNTERNET EDİTÖRÜ
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum