İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı: 469 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı: 469 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 10 ay içerisinde organize suç örgütleriyle mücadelede elde edilen başarılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, bu süre zarfında 15'i uluslararası, 40'ı ulusal, 78'i bölgesel ve 336'sı yerel olmak üzere toplamda 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin huzur ve güvenliği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük bir gayretle çalıştıklarını vurguladı. Son 10 ay içinde çökertilen organize suç örgütlerinin çeşitli düzeylerde olduğunu belirterek, bu başarının Türkiye'nin hukuk ve güvenlik alanındaki kararlılığına dayandığını ifade etti.

Ayrıca, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili sosyal medyada yapılan iddiaların açıklığa kavuşturulması için İçişleri Bakanlığı tarafından mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini aktardı. Ankara'daki bir organize suç örgütüyle ilgili olarak daha önce yapılan soruşturma ve mahkeme sürecinin devam ettiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.