Kırıkkale'de bir ilk daha

Kırıkkale'de bir ilk daha

Kırıkkale'ye, Şanlıurfalı bir hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Seyyidler Kasrı Hacı Yusuf Akyön Erkek ve Hacı Sultan Akyön Bayan Taziye ve Sohbet Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Bu özel mekan, şark usulü oturma grupları ve kütüphane sohbet odasıyla donatıldı.

Kırıkkale'nin tüm hemşehri derneklerinin rahatlıkla kullanabileceği bu üç mekan, İslami Değerler Külliyesi'nin ilkleri arasında yer alıyor. İlk olarak özel kütüphane ve hayır çarşısını Kırıkkale'ye kazandıran Külliye, şimdi de taziye ve sohbet eviyle şehre yeni bir soluk getiriyor.

Kırıkkale'nin ilk taziye ve sohbet evi olan bu mekan, herkese açık ve ücretsiz olarak hizmet verecek. Milli ve manevi değerlere hizmet eden sivil toplum kuruluşları, hemşehri dernekleri ve ilmi sohbetler düzenlemek isteyen herkese ücretsiz olarak bu mekan tahsis edilecek. Ayrıca, özel gün ve gecelerde tüm odaların hizmete sunulacağı belirtilirken, kadınlarında bu mekanı kullanabilecek.

sohbet-evi.jpg

Külliye kurucusu Bahattin Akyön, "Külliye Kırıkkale'nin birliğini ve beraberliğini esas alan tüm çalışmalara ve sohbetlere destek verecek. hayırsever işadamından, destek olan herkesten ve Şanlıurfa'dan gelen Seyyidlerden Rabbim razı olsun" dedi.

Destekleriniz için;

MESCİDİ RAĞBET GENÇLİK EĞİTİM İLİM KÜLTÜR DERNEĞİ
TR5800 0100 0316 7223 0981 5001

 MUHABİR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.