Havaların ısınmasıyla birlikte pazardaki fiyatlar düştü

Havaların ısınmasıyla birlikte pazardaki fiyatlar düştü

Kayseri'deki semt pazarlarında, havaların ısınmasıyla birlikte sebze fiyatlarında düşüş yaşandı. Kentin farklı bölgelerinde her gün kurulan pazarlarda, sebze fiyatlarının düşmesiyle birlikte iş yoğunluğu arttı.

Pazarcılar, bu durumun havanın ısınmasına bağlı olduğunu belirtirken, vatandaşların alım gücündeki düşüşe dikkat çekti.

Pazarcı İbrahim Yılmaz, yaz aylarının gelmesiyle birlikte pazarlarda fiyatların biraz daha ucuzladığını ifade etti. Ancak, vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle zorluk yaşandığını dile getirdi. Yılmaz, pazar alışverişinin marketlere göre daha uygun ve taze olduğunu vurgulayarak, pazarlarda ürünlerin günlük olduğunu söyledi. Ayrıca, vatandaşların esnaflığı iyi olan pazarcılardan alışveriş yapmaları gerektiğini belirtti.

Yılmaz, domatesin kilosunun 25 TL'ye, salatalığın 20 TL'ye, biberlerin kilosunun 30 TL'ye ve patlıcanın ise 20-30 TL arasında değiştiğini açıkladı.

Ancak, meyve fiyatlarının daha yüksek olduğunu ifade eden Yılmaz, meyvelerin geçiş döneminde olduğu için fiyatların arttığını belirtti. Erik kilosunun 100 TL'ye, çileğin kilogram fiyatının ise 70 TL'ye ulaştığını aktardı.

Yılmaz, meyve fiyatlarının tarlada çoğaldığı zaman düşeceğini ve mevsimin tam anlamıyla başlamadığı için fiyatların halen yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.