Vali Kolat masal okudu!
Kırıkkale Valisi Ali Kolat İl Halk Kütüphanesini ziyaret ederek anaokulu öğrencileri ile birlikte masal okuyup miniklerle vakit geçirdi. İNCELEMELERDE...
Kırıkkale Valisi Ali Kolat İl Halk Kütüphanesini ziyaret ederek anaokulu öğrencileri ile birlikte masal okuyup miniklerle vakit geçirdi.
İNCELEMELERDE BULUNDU
Kolat, binaya gelişinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Kolat, Kırıkkale Üniversitesi eski Rektörlük binasında hizmete giren İl Halk Kütüphanesi’nin Okuma Salonunu, İnternet Erişim Merkezini, Çocuk Kütüphanesi ile Resim Atölyesini gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.
GÜZEL İMKÂNLAR SUNULMUŞ
Kütüphanede çocuk bölümünü ziyaret eden Kolat, burada çocuklarla birlikte öğretmenleri tarafından okunan ’Cimri Tavşan’ masalını dinledi. Kolat, çocuklara cimriliğin iyi bir huy olmadığını belirterek onlarla bir süre sohbet etti. Kolat, “ Bugün kütüphaneyi ziyaret ediyorum. Okuma Salonu ve çocuk bölümü gayet güzel olmuş. Özellikle sizlere güzel imkânlar sunulmuş. Öğretmenlerinizi çok iyi dinleyin, kitap okuyun ve okuduğunuz kitapları diğer arkadaşlarınızla paylaşın.” dedi.
SORGULAYABİLEN İNSANLAR
İl Halk Kütüphanesini ziyaret eden Kolat kitap raflarını inceleyerek basın mensuplarına okumaları gereken kitaplar konusunda tavsiyelerde bulundu. Okuma salonunda bulunan vatandaşlar ile sohbet eden Kolat kütüphaneden memnun olup olmadıklarını sorduğu vatandaşlardan aldığı olumlu cevaplar karşısında memnun olduğunu söyledi. Okuma kültürünün her insanda olması gerektiğini söyleyen Kütüphane Müdürü Zeliha Atay ise, “Tekdüzelikten kurtulmanın ilk şartı toplumun çoğullaşmasından geçer. Toplumların çoğullaşması; içlerinde konulara farklı yaklaşabilen ve sorgulayabilen, insanları barındırmasıyla mümkün olur” dedi.
OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILMALI
Atay, “Hızla değişen dünyadaki yeniliklere ayak uydurabilmek için bilgi toplumuna dönüşmek, dönüşen toplumu ise çoğullaştırmak gereklidir. Bu da ancak ve ancak bilgi ile mümkün olur. Bilgi toplumları çoğullaştırır, toplum bireylerine sorgulama ve farklı açılardan bakabilme yetilerini kazandırır, toplumun çok kültürlü olmasını sağlar. Çoğullaşmanın sağlanmasındaki en önemli süreç bilgi akışını sağlamak ve bireylere okuma kültürünü benimsetmek, okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Okuma kültürü, insanlık tarihinin en önemli adımı olan ‘Yazının Bulunuşu’ ile ortaya çıkmıştır” dedi.
RESİM ATÖLYESİNİ GEZDİ
Vali Kolat, daha sonra resim atölyesini gezerek yapılan resimleri inceledi ve resim yapan bayanlarla bir süre sohbet ettikten sonra; İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay’ı ziyaret ederek kütüphane çalışmaları hakkında bilgi aldı.
KIRIKKALE HABER MERKEZİ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.