Unutmadık unutmayacağız

Unutmadık unutmayacağız
Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) bağlı Mühimmat Fabrikasının İmla İşletmesinde 3 Temmuz 1997'de meydana gelen patlamanın 21. Yıl dönümünde Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı açıklama yaptı.

Başkan Saygılı “Fabrikamızı, MKEK'yi ve ülkemizi Allah ter türlü facialardan korusun.” dedi.

PATLAMANIN YILDÖNÜMÜ

21 yıl önce Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) bağlı Mühimmat Fabrikasının İmla İşletmesinde meydana gelen patlamanın yıl dönümü dolayısıyla Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı açıklama yaptı. Başkan Saygılı yaptığı açıklamada  "Savunma Sanayisinin bel kemiği olan MKEK ve Mühimmat Fabrikası bu acıları hiçbir zaman unutmadık ve unutulmayacak. Unutulmaması için de devamlı hatırlanacak izler kalmıştır. Fabrikamızı, MKEK'yi ve ülkemizi Allah her türlü facialardan korusun. Patlamada yaşamını yitiren işçi kardeşimizin ailesinin bir kez daha üzüntülerini paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

3 GÜN ŞEHİR DIŞINDA KONAKLANDI

Patlamayı tekrar hatırlatan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “ Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Mühimmat Fabrikası İmla İşletmesinde 3 Temmuz 1997`de meydana gelen ve Kırıkkale`yi savaş alanına çeviren büyük patlamada, 1’i MKE işçisi olmak üzere şarapnel parçalarının çarpması sonucu 2`si çocuk toplam 4 kişi hayatını kaybetmiş, kent merkezinde 40 bin konut hasar görmüş, halk 3 gün boyunca şehir dışında konaklamıştı” ifadelerini kulandı.

Haber: Sedat Gençay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.