Tuzluklara elveda
Tuzun insan sağlığına zararlarıyla mücadele planını yürürlüğe koyan Sağlık Bakanlığı, tuz tüketimini azaltmak için masalardan tuzlukların kaldırılmasını...
Tuzun insan sağlığına zararlarıyla mücadele planını yürürlüğe koyan Sağlık Bakanlığı, tuz tüketimini azaltmak için masalardan tuzlukların kaldırılmasını sağlayacak. Lokantalarda masaya konulan tuzluklar kalkacak, ekmekteki tuz oranları düşürülecek.
VERİ BANKASI OLUŞTURULACAK
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Tuz Tüketiminin Azaltılması Stratejisi’ taslak programında, Türkiye'deki ekmek, geleneksel gıdalar ve işlenmiş gıdalardaki tuz içeriklerinin belirlenerek veri bankası oluşturulacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığı aşırı kullanıldığında sağlığa zarar veren tuzun tüketimini Türkiye genelinde azaltmak için harekete geçti. Bakanlık, toplu yemek yenen yerlerde masalardan tuzlukların kaldırılmasını, ekmekteki tuz oranının azaltılmasını sağlayacak.
FAZLA TUZ TÜKETMEK SAĞLIĞI BOZUYOR
Dünyada kişi başına günlük tuz tüketimi en çok 6 gr. Türkiye’de ise bu oran çok yüksek: Kişi başına düşen günlük tuz tüketiminin 18 gramı bulduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre günde bir çay kaşığından fazla tuz tüketmek sağlığı bozduğu ifade eden Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, “Sağlık Bakanlığı, tuz tüketimini azaltmak için başlattığı çalışma ile masalardan tuzlukların kaldırılmasını sağlayacak” dedi.
TIBBEN ZARAR VERDİĞİ ANLAŞILMIŞTIR
Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı çalışmaları olumlu bulduklarını vurgulayan Eroğlu, “Kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünleri tüketilmesi yasak ise, tuz kullanımına da kısıtlama getirilecek. Kırıkkale’de bulunan lokanta işletme sahiplerimiz, bu uygulamayı olumlu yönde karşılayacağına eminim. Çünkü tuzun fazla kullanımı sonrası yıllardan bugüne insan sağlığına tıbben zarar verdiği anlaşılmıştır” dedi.
KIRIKKALE HABER MERKEZİ - Ahmet GÖKDEMİR
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.