Türkiye’deki 2. El araba pazarındaki fiyatlar dikkat çekti

Türkiye’deki 2. El araba pazarındaki fiyatlar dikkat çekti

2. El oto pazarındaki en ucuz arabaları çeken bir vatandaş fiyatları görünce şoke oldu

Bir vatandaş, 2. el oto pazarındaki fiyatları görünce gözlerine inanamadı. Broadway modeli 1994 yapımı bir aracın 178.000 TL, 1999 model Toros SW'un 297.000 TL, standart Toros'un 273.000 TL ve 2000 model Şahin'in ise 178.000 TL olduğunu görünce şoke oldu.
Sosyal medyada paylaştığı video kısa sürede büyük ilgi gördü. 2. el araç piyasasında yaşanan bu fiyatlar, otomobil tutkunlarını şaşkına çevirdi. Fiyatların beklenenden yüksek olması, ekonomik faktörlerin ve arz-talep dengesinin etkilerini gösteriyor.
Uzmanlar, bu durumun, yeni araç fiyatlarındaki artışın 2. el piyasasına yansımasından kaynaklandığını belirtiyorlar. Ayrıca, pandemi sürecinin ardından talebin artmasıyla birlikte 2. el araçların değer kazandığı da gözlemleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.