Tarımda alternatif ürün

Tarımda alternatif ürün

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı önderliğinde ‘Alternatif Ürün Yetiştiriciliği’ konulu...

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı önderliğinde ‘Alternatif Ürün Yetiştiriciliği’ konulu toplantı düzenlendi. BÜYÜK İLGİ Toplantıya İl Müdürü Recep Kırbaş, Ahiler Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Ufuk Kırmızı, Kırıkkale Üniversitesi Delice MYO Müdürü Yard. Dç. Dr. Kamil Kara ve Kırıkkale MYO Müdür Yardımcısı Yard. Dç. Dr. Taşkın Erol, Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, Ziraat Mühendisleri Odası, Orman Su İşleri Müdürlüğü, TMO, Ticaret Borsası, Kırıkkale OSB ve Tiftik Üreticileri Birliği temsilcileri, Şube ve ilçe Müdürleri, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz, akademisyenler, teknik elemanlar katıldı. KIRIKKALE’NİN MEVCUT TARIMI Toplantıda ilk olarak İl Müdürü Recep Kırbaş tarafından Kırıkkale’nin mevcut tarım ve hayvancılık durumu hakkında bir sunum yapıldı. İl Müdürlüğünce yapılması hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Daha sonra toplantının moderatörü AHİKA Birim Başkanı Ufuk Kırmızı tarafından toplantının amacı hakkında bilgi verilmiştir. Kırmızı; tarımsal üretimde genel olarak sorun olmadığını, problemin pazarlama noktasında olduğunu, pazarlama gücünün arttırılması için de tarımsal sanayinin geliştirilerek ürünlerde katma değerin arttırılması gerektiğini söylemiştir. ALTERNATİF ÜRÜN YETİŞTİRİCİLİĞİ Toplantıda daha sonra katılımcılar tarafından Kırıkkale’de alternatif ürün yetiştiriciliğinin neler olabileceği üzerinde görüşler ileri sürüldü. Bu manada ilimizde hayvancılık konusunda besi hayvancılığının geliştiğinin görüldüğü, bu amaçla üretimi az olan yem bitkileri ekilişlerinin arttırılması gerektiği, kıraç alanlar için aspir tarımının yaygınlaştırılması, Kızılırmak vadisinde ise sebze üretimini yaygınlaştırılması gerektiği, bağcılığın özellikle de İlimizin markası olan Hasandede üzümünün üretiminin arttırılması gerektiği, meyvecilikte ise ceviz ve badem yetiştiriciliğinin arttırılması gerektiği vurgulandı. Bununla birlikte mantarcılık ve çilek yetiştiriciliğinin de ilimiz için alternatif bir yetiştiricilik olabileceği ifade edildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.