Sulakyurtlu mantar üreticilerinden teknik gezi
Sulakyurt İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sulakyurt Ziraat Odası tarafından yürütülen ‘Mantar Üretimi Projesi’ kapsamında Samsun...
Sulakyurt İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sulakyurt Ziraat Odası tarafından yürütülen ‘Mantar Üretimi Projesi’ kapsamında Samsun ili Yakakent ilçesine teknik gezi düzenlendi.
MALİYETİN DÜŞÜRÜLMESİ ÇOK ÖNEMLİ
Düzenlenen geziye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Müdürü İlker Demirci, Sulakyurt Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi, teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı. İl Müdürü Recep Kırbaş, mantar üretiminin ilimizde başlatılması ve devamında yaygınlaştırılması amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini söyleyerek mantar üretiminde maliyetin düşürülmesinin çok önemli olduğunu, böyle bir üretim yapılması halinde mantar üretiminin üreticilerin yüzünü güldüreceğini söyledi.
MANTAR ÜRETİM YERLERİNİ GÖRDÜLER
Daha evvel ilk olarak Ahiler Kalkınma Ajansı desteğiyle mantar üretimi konusunda bir eğitim projesi yürüttüklerini, sonra Kırıkkale Üniversitesi’den Doç. Perihan Güler’in katılımıyla bir eğitim toplantısı yaptıklarını, daha sonra da Sulakyurt’lu üreticilerinin katılımıyla Ankara ili Kalecik İlçesinde bulunan mantar üretim tesisini gezdiklerini dile getiren Kırbaş, son olarak da Samsun ili Yakakent ilçesinde çiftçi şartlarında kurulan mantar üretim yerlerini gördüklerini sözlerine ekledi.
SEMİNER ALDILAR
Bu gezide çiftçiler ilk olarak 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Pekşen’den bir seminer aldılar. Daha sonra Yakakent ilçesinde Kürüz ve Küplüağzı köylerinde incelemelerde bulundular. Bu geziye Yakakent İlçe Müdürü Mustafa Kökduman ve Alaçam ilçe Müdürü Mehmet Güreş ve Mantarcılık proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Bayram Erdoğan eşlik etti ve yapılan çalışmalar hakkında çiftçilere bilgilendirme yaptılar.
100 ADET KÜTÜĞE EKİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Sulakyurt Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi,yapılan geziden çok memnun kaldıklarını belirterek Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Sulakyurtlu çiftçiler tarafından halihazırda deneme üretimlerinde en düşük maliyete sahip üretim şekli olan kütüğe ekim modeli tercih edilmiş, şimdilik yaklaşık olarak 100 adet kütüğe ekim gerçekleştirilmiş olup yaklaşık 55-60 gün içerisinde hasata başlanılması planlanıyor. Üreticiler deneme üretiminden sonra daha büyük kapasitelerde üretim yapacaklar.
KIRIKKALE HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.