Sulakyurt Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi! Milyonluk hibe ile 6 proje geliyor
Sulakyurt Belediyesi için 6 yeni projeye yönelik toplam 19 milyon TL hibe desteği sağlandığı açıklandı. Sulakyurt Belediye Başkanı Seyfettin Çetiner, desteğin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda ilçeye kazandırıldığını bildirdi.
SULAKYURT’A 19 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ
Belediye Başkanı Seyfettin Çetiner’in açıklamasına göre, ilçenin farklı ihtiyaçlarına yönelik 6 proje için hibe kaynağı oluşturuldu. Projeler arasında sosyal tesislerden çevre düzenlemelerine, yol çalışmalarından iş makinesi alımına kadar farklı yatırım başlıkları bulunuyor.
Açıklanan destek kapsamında Türk Dünyası Tören Alanı için 2,5 milyon TL, parkların düzenlenmesi için 2,5 milyon TL kaynak ayrıldı. Taziye evi projesine 3 milyon TL, yol, kaldırım ve çevre düzenlemelerine ise 3 milyon TL hibe verileceği belirtildi.
SULAKYURT 19 MİLYON HİBE İLE 6 PROJEYE HAZIRLANIYOR
Hibe paketindeki diğer iki kalem kapalı ve köylü pazarı ile belediyenin iş makinesi ihtiyacına yönelik olacak. Kapalı ve köylü pazarı için 2 milyon TL, kazıcı yükleyici iş makinesi alımı için ise yaklaşık 6 milyon TL kaynak sağlanacağı açıklandı.
Başkan Çetiner, söz konusu desteklerin ilçedeki yatırımların gerçekleştirilmesinde kullanılacağını belirtti. Böylece toplam hibe miktarının 19 milyon TL olduğu ifade edildi.
EN BÜYÜK PAY İŞ MAKİNESİ ALIMINA AYRILDI
Projeler içerisinde en yüksek bütçe, yaklaşık 6 milyon TL ile kazıcı yükleyici iş makinesi alımına ayrıldı. Diğer destek kalemleri ise ilçedeki sosyal alanların ve altyapıya yönelik çalışmaların geliştirilmesini kapsıyor.
Çetiner, belediyenin yaklaşık iki buçuk yıllık dönemde hibe kaynaklarını kullanarak yatırım gerçekleştirdiğini savundu. Belediye Başkanı, açıklamasında yeni desteklerin de ilçenin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
BAŞKAN ÇETİNER’DEN DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Sulakyurt Belediye Başkanı Seyfettin Çetiner, açıklamasında destek sürecinde katkısı bulunan isimlere teşekkür etti. Çetiner; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kırıkkale Valisi H. Engin Sarıibrahim ve Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan başta olmak üzere ilgili yöneticilere teşekkürlerini iletti.
Çetiner ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Atar ile AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı'ya da destekleri nedeniyle teşekkür etti. Belediye Başkanı, yeni yatırımlarla ilçenin gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.