Yetenek sınav kayıtları başladı

Balkan Şampiyonası’na öğrenci yetiştiren Yahşihan Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılı için alınacak öğrencilerin yetenek sınav kayıtları başladı.

YAHŞİHAN ŞEHİT HAKAN YORULMAZ SPOR LİSESİ, YARINLARIN ŞAMPİYON ÖĞRENCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR

 

Balkan Şampiyonası’na öğrenci yetiştiren Yahşihan Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılı için alınacak öğrencilerin yetenek sınav kayıtları başladı.

ÖNEMLİ BAŞARILARLA GURURUMUZ OLDU

14 Haziran’da başlayan kayıt başvuruları 30 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek ve yetenek sınavları ise 05-14 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek yaptığı açıklamada, “Balkan Şampiyonası’na öğrenci yetiştiren Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi, eğitim öğretime başladığı günden itibaren spor alanında önemli başarılarla gururumuz oldu. Öğrencilerimiz yetenek sınavlarının yanı sıra akademik sınavlarda da özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar mezun olan 225 öğrencimizden 86 öğrencimiz yüksek öğretim kurumu sınavları olan YGS ve TYT sınavlarında başarı elde ederek yerleşimleri sağlandı”

İLİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSATTIR

Geleceğin sporcularını yetiştirmeye yönelik önemli bir görevi üstlendiklerini hatırlatan Kökrek, şunları söyledi: “Her bölgede olduğu gibi ilçemiz ve ilimiz için profesyonel ve amatör branşlarda sporcular yetiştirmek için büyük çaba gösteriyoruz. Okul Müdürlüğümüz koordinesinde öğrencilerimizin teorik ve yeteneklerine yönelik çalışmalar devam ediyor. Spor lisemiz bu anlamda ilimiz için büyük bir fırsattır diye düşünüyorum. Bu fırsatı değerlendirmek ve öğrencilerimizi başarıya ulaştırmak da bizim temel görevimizdir. İlimizde türü itibari ile tek olan okulumuz aynı zamanda çevre illerdeki yetenekli öğrencilere de hitap etmektedir. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibariyle esasları yönetmeliklerle belirlenen kurallar çerçevesinde alımı yapılan öğrencilerimizin kayıtları başladı. İlçemizin ve ilimizin spor altyapısını sağlamak ve geleceğin sporcularını yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Bu yıl da yetenekli öğrencilerimizi okulumuzda, aramızda görmekten mutluluk duyacağız.”

PEK ÇOK ALANDA İŞ İMKANI BULABİLMEKTE

Okul Müdürü İbrahim Tarım da, “Okumuz kurulduğu günden itibaren şampiyonluklara sporcu yetiştirmektedir. Öğrencilerimiz akademik olarak beden eğitimi öğretmenliği, akademisyenlik, antrenörlük, spor yöneticiliği, rekreasyon, spor muhabirliği, masörlük, gibi pek çok alanda iş imkanı bulabilmekteler.” dedi. Öğrencilerin her dönem önemli başarılar elde ettiğini hatırlatan Tarım, şunları söyledi: “Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi eğitim öğretime başladığı yıldan itibaren 10 kez Türkiye Şampiyonluğu elde etti.

TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU BAŞARISI

Atletizmde iki yıl üst üste 800 ve 1500 metrelerde ve 3000 metre engelli yarışmalarında bireysel birincilikler, kros kız takımımız takım halindeboksörlerimiz 75 Kg,  52 Kg ve 47 Kg’da ve softball okul spor kulübümüz Türkiye şampiyonluğu başarısı elde etti. Ayrıca, 2021 balkan 3000 metre engelli yarışmalarında balkan 3’üncülüğü, Dünya Liseler Arası Kros müsabakalarında öğrencimiz dünya 8’inciliği, softbol takımımız Türkiye 2’inciliği, hokey kız takımı 2 kez Türkiye 2’inciliği,b boks branşında 2 Türkiye 2’inciliği, bir Türkiye 3’üncülüğü, atletizm 3000 metrede Türkiye 3’üncülüğü, güreşte Türkiye 3’üncülüğü, halterde Türkiye 4’üncülüğü ve kros takımlarımız erkek B takımı Türkiye 4’üncüsü, erkek A takımı ise Türkiye 6’ıncısı oldu.” Okula kayıt yaptıran öğrencilere ve velilerine Okul Müdürü İbrahim Tarım ve rehberlik servisi tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılarak, okulun derslikleri, spor salonları ile diğer sosyal alanlar ve spor ekipmanları gösterilerek bilgiler veriliyor.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri