Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, vekalet yoluyla kurban organizasyonu hakkında tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı, "Vekaletle Kurban Organizasyonunun özellikle Müslüman ülkeler açısından büyük bir öneme sahip" dedi.
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Nur Camii Konferans Salonunda 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı konuşmacı olarak katıldı. Covid-19 tedbirleri kapsamında sadece idari personele yönelik düzenlenen programa Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman, Kırıkkale İlçe Müftüleri ve Müftülük idari personeli dinleyici olarak katıldı.
TÜM SORULAR CEVAP BULDU
Nur Camii İmam-Hatibi Mustafa Şentürk’ün Kur’an tilaveti ile program başladı. Çapçı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığı ile yürütülen Vekaletle Kurban Organizasyonunu hakkında akla gelebilecek tüm soruların cevaplarını içeren bir sunum yaptı. Kurbanların fiyat belirlenmesi, kurbanlıkların satın alınması, kesilmesi, vekalet sahiplerinin bilgilendirilmesi gibi bir çok konularda dinleyicileri bilgilendirdi.
1187 HİSSE VEKALETLE KURBAN BAĞIŞI YAPILDI
Vekaletle Kurban Organizasyonunun özellikle Müslüman ülkeler açısından büyük bir öneme sahip olduğuna değinen Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı organizasyonun büyük ir hassasiyetle, yurtiçinde 430 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında 74 ülke ve 308 bölgede faaliyet gösterdiğini ifade etti. Önceki yıl Kırıkkale’de 1187 hisse vekaletle kurban bağışı yapıldığını ve 2019 yılına göre %29’luk bir artış olduğuna dair bilgiyi de dinleyicilerle paylaştı. Program İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı’ya günün anısına tablo takdimi ile sona erdi.
Haber: Ahmet Gökdemir