Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara büyük darbe

 Muhabir
Reklam Kurulu, 2025 yılının ilk 7 ayında aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalar nedeniyle 875 dosya hakkında işlem yaptı. Toplam 156 milyon 856 bin 697 lira para cezası kesilen dosyalardan 73’üne erişim engeli getirildi.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, 2025 yılının ilk yedi ayında tüketiciyi yanıltan aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalarla mücadelede önemli bir performans sergiledi. Kurul, bu dönemde toplam 875 dosya hakkında idari işlem uygulayarak toplamda 156 milyon 856 bin 697 lira tutarında para cezası kesti.

ALDATICI REKLAMLARA KARŞI SIFIR TOLERANS

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Reklam Kurulu'nun tüketicileri yanıltıcı reklamların önüne geçmek için denetimlerini aralıksız sürdürdüğü belirtildi. Kurulun temmuz ayı toplantısında sağlık ürünleri, gıda takviyeleri, emlak ilanları, turizm tanıtımları, iletişim ve finans hizmetleri ile sosyal medya içeriklerine yönelik reklamlar detaylı şekilde incelendi.

Toplantıda ele alınan 134 dosyadan 122’si mevzuata aykırı bulunurken, bu dosyalara durdurma cezası ile toplam 15 milyon 733 bin 665 lira para cezası verildi. Ayrıca ocak-temmuz döneminde toplam 970 dosya hakkında görüş bildirilirken, 73 dosyada erişim engeli uygulanması kararı alındı.

CEZA YAĞDI!

Reklam Kurulu kararlarının yalnızca tüketiciyi korumakla kalmadığı, aynı zamanda sektörde etik dışı tanıtımlar nedeniyle oluşan haksız rekabeti önlemeye, yanıltıcı indirim ve fiyat bilgileriyle bozulan fiyat dengesini korumaya da hizmet ettiği vurgulandı.

Ticaret Bakanlığı açıklamasında, “Tüketicilerin ihtiyaç ve hassasiyetlerini istismar eden aldatıcı ve yanıltıcı reklamlar ile haksız ticari uygulamalara karşı kararlılıkla mücadelemiz sürecektir.” ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri