Kredi kartını gereksiz kullanmayın!

Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, “Yeni yıla sayılı günler kala kredi kartları limitlerini doldurup borç batağına batmamak için gereksiz alışveriş yapılmamalı” dedi.

Son yıllarda kredi kartı kullanımı ve buna bağlı olarak borç yükü altına giren vatandaşlara uyarılarda bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, “Yeni yıla sayılı günler kala kredi kartları limitlerini doldurup borç batağına batmamak için gereksiz alışveriş yapılmamalı” dedi.

GEREKSİZ ALIŞVERİŞ YAPILMAMALI

Kredi kartı kullanımı ve buna bağlı olarak artan kredi kartı borçlarına yönelik vatandaşları uyaran Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, yaptığı açıklamada, vatandaşları gereksiz alışveriş yaparak yeni yıla borçlu girmemeleri yönünde uyardı. Türkiye'de kişi başına en az 2 kredi kartı kullanıldığını aktaran Köstekli, "Yeni yıla sayılı günler kala kredi kartlarını doldurup borç batağına batmamak için gereksiz alışveriş yapılmamalı. Kredi kartı ile yapılan alışverişler bedava gibi düşünülmemeli” değerlendirmesinde bulundu.

İHTİYAÇ DIŞI ÜRÜN SATIN ALMAMALI

Köstekli, vatandaşlara kredi kartı talep ederken limitlerini bütçelerine göre talep etmesini tavsiye etti. Bankalardan da kredi kartı verirken daha seçici olmalarını isteyen Köstekli, şunları kaydetti, "Kredi kartı alacak vatandaşların aylık geliri belirlenmeli ve limitleri gelire bağlı olarak artırılmalı. Vatandaşlar da kredi kartı limitlerini doldurup borç batağına batmamak için ihtiyaç dışı ürün satın almamalı. Özellikle ekonomik dalgalanma yaşadığımız bu dönemde herkes tasarrufa gitmeli ve ölçülü alışveriş yapmalı” dedi.

Haber-Foto: Burak Can

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri