Kırıkkale’nin gastronomi kültürünü korumak adına önemli bir adım daha atıldı. Dernek Başkanı Özgür Dönmez’in son durağı, Kırıkkale’nin tarihi ve turistik simgelerinden biri olan Çeşnigir Köprüsü yanındaki Köprüköy Et-Balık Restaurant oldu. Türk Patent ve Marka Kurumu’na sunulan orijinal reçeteye uygun üretim yapacağına dair taahhütnameyi imzalayan işletme, bu tescilli lezzeti misafirlerine sunma yetkisini aldı.
"AMACIMIZ ÖZÜNÜ KORUMAK"
İmza töreninde açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Özgür Dönmez, Karaahmetli Tokmak Köfte’nin gelecek nesillere doğru aktarılmasının önemine dikkat çekti. Dönmez, şunları kaydetti:
"Bugün, tarihin ve doğanın iç içe geçtiği Köprüköy’deyiz. İşletme sahipleri Ahmet ve Fırat Erdem kardeşler ile sorumlu müdür Ramiz Bilgiç beyefendilerin misafiriyiz. Karaahmetli Tokmak Köftemizi, Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil ettirdiğimiz o kadim reçeteye uygun şekilde sunacaklarına dair taahhütnamemizi imzaladık. Artık hemşerilerimiz ve şehrimizi ziyaret eden misafirlerimiz, bu lezzeti özüne uygun şekilde burada tadabilecekler. Kendilerine gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum."
TÜM HEMŞERİLERİMİZE DAVET
Tarihi dokusu ve muhteşem manzarasıyla bilinen Çeşnigir Köprüsü mevkiinde hizmet veren Köprüköy Et-Balık Restaurant, bugünden itibaren menüsünde coğrafi işaretli Tokmak Köfte’ye de yer verecek. Başkan Dönmez, tüm Kırıkkalelileri ve çevre illerdeki lezzet tutkunlarını bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet etti.
LEZZET DURAĞI İLETİŞİM BİLGİLERİ
Kırıkkale’nin bu tescilli lezzetini yerinde denemek isteyenler için:
İşletme: Köprüköy Et-Balık Restaurant
Adres: Keskin / Köprüköy içi (Çeşnigir Köprüsü Yanı) – Kırıkkale
İletişim: 0 (546) 243 52 98 (Ramiz Bilgiç)