Kırıkkaleli öğrenciler Ankara’da değer yolculuğunda

 Muhabir
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında 16-19 Haziran tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen programa Kırıkkale’den iki öğrenci katıldı.

Kırıkkale’den iki öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında 16-19 Haziran tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen programa katıldı. İl koordinatörü Nazmi Doğan’ın rehberliğinde başkente giden bir kız ve bir erkek öğrenci, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akranlarıyla birlikte hem eğitici hem de kültürel etkinliklerde bulundu.

Program kapsamında öğrenciler, Türkiye’nin savunma sanayisinde öncü kurumu ASELSAN’ın Gölbaşı’ndaki tesislerini ziyaret ederek teknoloji ve mühendislik alanında bilgi edindi. Bunun yanı sıra, Türkiye Binicilik ve Atıcılık Federasyonu’nda at binme ve ok atma gibi geleneksel sporları deneyimleyerek hem eğlendi hem de tarihî sporlarla tanışma fırsatı buldu.

Ankara’nın önemli kültürel ve manevi değerlerini yakından tanıma amacıyla düzenlenen gezilerde öğrenciler, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Veli Camii ve Tacettin Dergâhı gibi tarihî mekânları ziyaret etti. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Millet Camii, Millet Kütüphanesi ve 15 Temmuz Şehitler Müzesi gibi yakın tarihe tanıklık eden önemli kurumlar da program dahilindeydi.

Etkinliklerin bir diğer durağı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı oldu. Burada öğrencilere özel olarak sunulan musiki dinletisi, programa sanatsal bir boyut kazandırdı.

Program sonunda, Kırıkkale’yi başarıyla temsil eden öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Yetkililer, bu tür etkinliklerin öğrencilerin hem bireysel gelişimlerine hem de milli ve manevi değerlere bağlılıklarının pekişmesine büyük katkı sağladığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri