Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Yuvasaray ve Çeltikbaşı köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 40 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü açıklandı.
ILGAZ ORMANLARINDA KORKUTAN YANGIN
Yangın, 10 Temmuz akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen alevler, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangının ihbar edilmesinin ardından bölgeye Çankırı, Kastamonu, Ankara ve Kırıkkale'den çok sayıda ekip sevk edildi. Orman işletme, itfaiye ve AFAD ekiplerinin yanı sıra su tankerleri de söndürme çalışmalarına katıldı.
HASAR BÜYÜK
Gece boyunca süren yoğun müdahalenin ardından, sabah saatlerinde bölgeye yangın söndürme helikopteri de yönlendirildi. Havadan ve karadan yürütülen çalışmalar neticesinde yangın kontrol altına alındı.
Yangının tamamen söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı. Aynı zamanda hasar tespit çalışmaları da sürdürülürken, ilk belirlemelere göre yaklaşık 40 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi. Yangının çıkış nedenine ilişkin ise ekiplerin incelemeleri devam ediyor.
Yetkililer, bölgedeki vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı ve yangın riskine karşı ormanlık alanlarda tedbirlere uyulması gerektiğini vurguladı.