Vatandaşların alım gücü bir hayli düştü. Bu düşüş Milli Piyango satışlarını da etkiledi. Kırıkkale'de bu yıl biletlere talep az.
Her yıl olduğu gibi 2024 yılına az bir zaman kala Milli Piyango biletleri satışa çıktı. Vatandaşların ümidi olan büyük ikramiye bu yıl 400 milyon TL.
Kırıkkale'de 33 yıldır piyango ve şans oyunları için bilet satışı yapan Mehdi Akıncı, satışlarda yaşanan durgunluğun sebeplerini açıkladı. Tam bileti 400 TL'den sattıklarını belirten Akıncı, "Bu yıl ikramiye çok büyük ama biletler insanlara pahalı geliyor.
Geçtiğimiz yıllara göre satışlarda düşüş var. Yılbaşı yaklaştıkça tezgahlar yavaş yavaş hareketleniyor. vatandaşların alım gücü düştü. Bu durum bizim satışlarımızı da etkiledi.
Bu sene insanlar kartla satış var mı? diye soruyor. Kredi kartı ile bilet almak isteyenler var. Ayrıca piyango bileti için gelip kazı kazan alanda çok. Şu anda büyük ikramiye için yarım 200 TL, çeyrek 100 TL" dedi.