AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Kırıkkale'deki istihdamın artırılmasına yönelik önemli bir adım attı. Milletvekili Kaplan'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile gerçekleştirdiği görüşme neticesinde, Kırıkkale için talep edilen İşgücü Uyum Programı onaylandı.
Müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyuran Milletvekili Kaplan, program kapsamında Kırıkkale'deki üç önemli kurum için toplam 290 kişilik kontenjan sağlandığını belirtti. Bu gelişme, kentteki işsizlik oranının düşürülmesine katkı sağlayacak ve kurumlara personel takviyesi yapacak.
İşgücü Uyum Programı kapsamında Kırıkkale'deki kurumların alacağı personel sayıları şu şekilde:
İl Emniyet Müdürlüğü: 150 kişi
Kırıkkale Üniversitesi: 100 kişi
Cumhuriyet Başsavcılığı: 40 kişi
Milletvekili Mustafa Kaplan, kararın Kırıkkale'ye hayırlı olmasını dileyerek, istihdam ve hizmet projeleri için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Bu program, Kırıkkale'de iş arayan vatandaşlar için önemli bir fırsat kapısı açmış oldu.