Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara'da düzenlenen Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı'nda konuştu. 17 Ağustos depreminde genç bir mühendis, 6 Şubat depremlerinde ise bir bakan olarak yuvalarımızın inşasında görev aldım. Geride kalan bu çeyrek asır boyunca; yapı sektöründe ortaya çıkan tüm değişimleri yakından takip ettim. Sektörümüzün gücünü artıran birçok önemli karara da imza atma şerefini yaşadım. Bugün meslektaşlarımla bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ben bu vesileyle; milletimiz için döktüğü alın terinden dolayı tüm meslektaşlarıma ve İMKON’umuza çok teşekkür ediyorum.
"137 ÜLKEDE 534 MİLYAR DOLARI AŞAN PROJEYE İMZA ATTIK"
Bugün Dünyamız; derin bir dönüşümün eşiğindedir. Küresel yapı sektörü de büyük bir değişimden geçmektedir. Bu değişim sürecinde; Çin’den sonra ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörümüz, çağı yakalayan çözümleriyle her yerde farkını göstermeye devam ediyor. Bundan tam yarım asır önce, Libya’yla yurtdışı pazarına açıldık. Ve bugüne kadar tam 137 ülkede, toplam değeri 534 milyar doları aşan 12 bin 461 projeye imza attık. 2024 yılında, yurt dışında 28,6 milyar dolar tutarında 316 projeyi üstlendik ve yüzde 9,2 büyüme başarısı gösterdik. Ben şimdiden görüyorum ki; 2025 yılında da müteahhitlerimiz bu büyüme trendini sürdürecek ve yeni rekorlara imza atacaktır.
ORTA GELİRLİ VATANDAŞA "EMLAK KONUT"TAN YENİ KAMPANYA
İhtiyaç duyduğumuz arazileri 81 ilimizde eş zamanlı olarak belirliyoruz. Bu çalışmalar biter bitmez, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak olan proje için adımımızı atmış olacağız. Bu kampanyamızla beraber; sektörün hareketliliğini artıracak bir diğer kampanyayı da, Emlak Konutumuzla başlatıyoruz. Nasıl dar gelirli vatandaşlarımıza uygun ödeme imkanlarıyla konut sunuyorsak, bu kampanyada da diğer gelir gruplarındaki vatandaşlarımıza, uygun vade oranlarıyla, kazançlı bir yatırım imkânı sunuyoruz. Yarın başlayacak kampanyamızın tüm detaylarını Emlak Konut’umuz duyuracak. Ben tüm bu gayretlerimizin; milletimize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.