Anadolu’nun zirvesinden şiddete hayır: BOZDAK Barek Dağı’ndan seslendi!

 İnternet Editörü
Kırıkkale’nin aktif doğa sporları kulübü BOZDAK, eğitim camiasını yasa boğan şiddet olaylarına karşı Barek Dağı’nın zirvesinde ses yükseltti. "Eğitimde Şiddete Hayır" yürüyüşüyle şehit öğretmenler ve hayatını kaybeden öğrenciler dualarla anıldı.

Kırıkkale’de toplumsal duyarlılığı sporla birleştiren Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Spor Kulübü (BOZDAK), hafızalardan silinmeyecek bir farkındalık etkinliğine imza attı. Kulüp üyeleri, son dönemde okullarda artış gösteren şiddet olaylarına dikkat çekmek ve görevi başında şehit edilen öğretmenler ile hayatını kaybeden öğrencileri anmak amacıyla Barek Dağı’nda dev bir yürüyüş gerçekleştirdi.

KESKİN’DEN ÇELEBİ’YE 10 KİLOMETRELİK ANLAMLI ROTA

Keskin ilçesine bağlı Haydardede Köyü’nden start alan anlamlı yürüyüş, zorlu arazi şartlarına rağmen katılımcıların kararlı adımlarıyla devam etti. Yaklaşık 10 kilometre süren rota, Çelebi ilçesine bağlı Tilki Köyü’nde son buldu. Doğanın kucağında atılan her adımda, eğitimde barış ve güvenliğin önemi vurgulandı.

ŞEHİT ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER UNUTULMADI

Yürüyüş boyunca birlik ve beraberlik mesajları veren BOZDAK üyeleri, okullarda yaşanan üzücü hadiselerin son bulması çağrısında bulundu. Kulüp yetkilisi Mehmet Dim yaptığı açıklamada, "Eğitim, bir milletin geleceğidir. Geleceğimizi karartan şiddete karşı sessiz kalmadık. Şehit olan öğretmenlerimizin ve kaybettiğimiz öğrencilerimizin aziz hatıralarını Barek Dağı’nın zirvesinde bir kez daha yad ettik" ifadelerini kullandı.

BOZDAK: TOPLUMSAL DUYARLILIĞIMIZ SÜRECEK

Toplumsal sorunlara karşı "dağcı duruşu" sergilemeye devam edeceklerini belirten kulüp yönetimi, farkındalık oluşturacak bu tür tematik yürüyüşlerin önümüzdeki dönemde de süreceğini vurguladı. Etkinlik, katılımcıların zirvede açtığı bayrak ve anma mesajlarıyla son bulurken, Kırıkkale kamuoyundan da büyük takdir topladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri