Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Randevu sisteminde yeni düzen

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Randevu sisteminde yeni düzen

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde sıkça yaşanan randevu aksaklıklarına çözüm getirmek için yeni bir düzenleme yapacaklarını duyurdu.

Geçmiş yıllarda randevu alıp gelmeyenlerin sayısının oldukça yüksek olduğunu belirten Bakan Koca, bu sorunu çözmek için "Randevuma geleceğim" onayının zorunlu olacağını ifade etti.

RANDEVUDA ONAY SİSTEMİ

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevuların bu düzenlemeden etkileneceğini belirten Bakan Koca, detayları paylaştı. Artık randevusu olan kişilerin randevuya gelmek istediklerini onaylamaları gerekecek. Bu onayı randevu gününden önceki gün saat 23.59'a kadar verilmesi gerekecek. Randevuya gelmeyecek kişilerin randevuları, başka bir kişiye verilecek ve böylece atıl kapasite daha verimli kullanılacak.

Bu yeni düzenleme ile randevu alma ve kullanma sürecindeki verimliliğin artırılması ve atıl kapasitenin azaltılması hedefleniyor. Bakan Koca, hastaların randevu alırken daha sorumlu davranmalarını ve randevularını doğru şekilde kullanmalarını sağlamak için bu önlemi aldıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.