PFDK olaylı maç ile ilgili kararını açıkladı
Olaylar sonucunda Trabzonspor’un cezası belli oldu. Bordo Mavili ekibe, kendi sahasında gerçekleşecek 6 maçı seyircisiz oynama cezası verirken, ek olarak 3 milyon TL para cezası da uygulandı.
Fenerbahçeli futbolcular Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a da cezalar verildi. Oosterwolde, rakip takım taraftarları ile kavga ettiği gerekçesiyle bir maç men ve 39 bin TL para cezasına çarptırıldı.
İrfan Can Eğribayat ise benzer gerekçelerle bir maç men cezası aldı. Kurul, bir diğer Fenerbahçeli oyuncu Osayi Samuel'e ise herhangi bir ceza verilmesine gerek görmedi.
PFDK'nın cezaları sadece oyuncularla sınırlı kalmadı. Fenerbahçe kulübünün görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan, Trabzonspor yardımcı antrenörü Egemen Korkmaz'a da çeşitli hak mahrumiyeti cezaları verildi.
Kararların ardından Trabzonspor kulübü, sosyal medya üzerinden TFF'ye yönelik sert bir mesaj yayınladı. Kulübün paylaşımında, "Adaletiniz batsın!" ifadeleri yer aldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.