Patronluk üniversitede başlar
Okan Üniversitesi Türkiye'de başlattığı bir ilkle henüz 20'li yaşlarda olan öğrencileri dünyaca tanınan patronlar yaptı. Türkiye'de ilk kez Okan Üniversitesi'nde...
Okan Üniversitesi Türkiye'de başlattığı bir ilkle henüz 20'li yaşlarda olan öğrencileri dünyaca tanınan patronlar yaptı. Türkiye'de ilk kez Okan Üniversitesi'nde verilmeye başlanan girişimcilik dersleriyle öğrenciler mezun olmadan iş hayatına atıldı. Bu öğrencilerden biri mekatronik mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Kadir Demircioğlu oldu. Henüz 22 yaşındayken Slothes markasıyla akıllı kıyafetler üreten Demircioğlu'nun şirketi bugün 10 milyon dolarlık ciroya ulaştı. Demircioğlu, bu ay ABD'nin San Francisco şehrinde gerçekleştirilecek dünyanın en büyük Giyilebilir Teknolojiler Konferansı'nda Türkiye'yi temsil edecek. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan "Girişimcilik dersi sayesinde onlarca öğrencimiz milyon dolarlık cirolara ulaşan şirketler kurdular. Bu derslere başarılı işadamlarını davet ettik, onlar ders verdi. Kadir Demircioğlu da bu işe sadece bir makineyle başladı. Amacımız her öğrenciyi girişimci yapmak" dedi. SABAH'a konuşan Okan güçlü bir ülke ekonomisi için üniversite- sanayi işbirliğinin önemini vurguladı.
İŞ DÜNYASI MÜFREDATI
Üniversitelerin sadece öğrenci yetiştiren kurumlar değil, aynı zamanda sektörlere de katkı sağlayan birer ışık kaynağı olması gerektiğini belirten Okan "Türkiye'de sanayi ile işbirliği yapan ilk üniversiteyiz. Sektörün ihtiyacına göre bölümler açıyoruz. Öğrenci henüz mezun olmadan anlaşmalı olduğumuz kurumlarda staj alıyor, iş dünyasını tanıyor. Mezun olunca işi hazır oluyor. Mezunlarımızın yüzde 85'i istihdam edildi" diye konuştu.
ZORUNLU SOSYALLEŞME
Okan Üniversitesi öğrencilerin sosyal alanlarda da kendini geliştirebilmesi için Türkiye'deki başka bir ilki de hayata geçirdi. Happy Life adı verilen programla öğrencilere zorunlu ders olarak hobi eğitimleri veriliyor. Program çeşitli spor dallarının yanı sıra Latin dansları, satranç, el sanatları ve gitar gibi dersleri içeriyor.
AVM HASTANE OLDU
İstanbul Tuzla'da yarım kalan bir AVM binası da Okan Üniversitesi tarafından hastaneye dönüştürüldü. Eylülde hizmet vermeye başlayacak hastane için 150 milyon TL yatırım yapıldı. Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 260 yatak kapasiteli olacak. 50 bin metrekareye inşa edilen hastane son teknoloji tıbbi cihazlarla donatıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.