Örnek bir tarihe sahip
VALİ HAKTANKAÇMAZ, KESKİN’İN TURİZME KAZANDIRILMASI PLANLANAN YERLERİNİ GEZDİ Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Keskin ilçesini ziyaret etti. Keskin’in...
VALİ HAKTANKAÇMAZ, KESKİN’İN TURİZME KAZANDIRILMASI PLANLANAN YERLERİNİ GEZDİ
Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Keskin ilçesini ziyaret etti. Keskin’in tarihi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dede Yıldırım, “Keskin, tarihiye örnek tekil eden bir ilçedir. Bizim tarihimiz, Osmanlı dönemine dayanıyor” dedi.
RAHMİ PEHLİVANLI MÜZESİ
Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Keskin ilçesini ziyaret etti. Vali Haktankaçmaz, ilk olarak Keskin Kütüphanesini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Rahmi Pehlivanlı Müzesini gezen Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve Kaymakam İlker Özerk Özcan'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz, ilçe hakkında yetkililerden bilgi aldığını ve vatandaşlarla iç içe olarak onlarla sohbet ettiğini söyledi.
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNE ÜYEYİZ
Keskin’in tarihi ve kültürüyle örnek teşkil ettiğini dile getiren Başkan Yıldırım, “Türkiye´nin dört bir yanında üyeleri olan ve bu üyeleri vasıtasıyla ününü duyuran Tarihi Kentler Birliği; hibe proje desteği, meclis toplantıları, seminerler, çalıştaylar, yarışma ve eğitimler düzenleyerek üye şehirlerin gelişimine ve tarihi dokusunu korumasına katkıda bulunuyor” dedi.
AVRUPADA ORTAK BİR MİRAS
Tarihi Kentler Birliği Üyeliği’nin uzun zamandır süren bir proje olduğuna değinen Başkan Yıldırım, “90´lı yıllardan sonra STK´ların girişimleriyle bir ölçüde ivme kazanmış, bir birikim sağlanmış, 2000 yılına girerken Avrupa Konseyi´nin başlattığı “Avrupa Bir Ortak Miras” kampanyası ise bu çabaları tetikleyecek, yaygınlaşmanın yolunu açan gelişmeleri başlatmıştır.
Kampanyanın projelerinden biri de, tarihi kentler arasında kültürel miras alanında işbirliğinin geliştirilmesini öngören bir birliğin kurulması olmuştur.”
KURULUŞ ÇALIŞMALARINI BAŞLATACAK
“7-8 Ekim 1999 tarihinde Strasbourg kentinde kuruluş toplantısını yapan Avrupa Tarihi Kentler Birliği´ne Türkiye de davet edilir. Toplantıya gözlemci üye olarak katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Tarihi Kentler Birliği´nin kuruluş çalışmalarını başlatacak ve yürütücülüğünü üstlenecektir.”
KENTLER BİRLİĞİ´NİN 12. ÜYESİ OLDU
“İçişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, ÇEKÜL Vakfı ve Mimarlar Odası´nın katkılarıyla tamamlanan kuruluş aşamasında Dışişleri, Orman ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Arkeoloji ve Arkeologlar Derneği ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği de TKB´nin yanında yer almıştır. 22 Temmuz 2000´de Bursa´da, 52 tarihi kent belediyesi tarafından kabul edilen birlik tüzüğü ve yayınlanan “Kuruluş Bildirgesi”yle kurulan Tarihi Kentler Birliği, 2001 yılında da Avrupa Tarihi Kentler Birliği´nin 12. üyesi oldu” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.