Organik tarım yaygınlaşacak
Kırıkkale Üniversitesi Organik Tarım Bölümü Stajyer Öğrencileri, organik tarım alanlarını ziyaret etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı...
Kırıkkale Üniversitesi Organik Tarım Bölümü Stajyer Öğrencileri, organik tarım alanlarını ziyaret etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, organik tarımın il genelinde yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ Yahşihan ilçesi Hisarköy’de yapılan ziyarete İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Demir, Yahşihan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlker Demirci, Ziraat Mühendisleri ve İl Müdürlüğünde staj yapan Organik Tarım Yüksekokulu ve Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı. ÜRETİM ESNASINDA VE SATIŞ YERLERİ Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Müdür Yılmaz, “Üretim alanlarında domates, biber, salatalık, taze fasulye, kabak, kavun ve karpuz gibi sebzeler üretilmektedir. Üretilen ürünler mevzuat gereği üretim öncesi, üretim esnasında ve satış yerlerinde denetlenmektedir. Denetimler üretim esnasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ruhsatlandırdığı sertifikasyon kuruluşlarınca yapılmaktadır” dedi. TOPRAKTAN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ Yılmaz, “Kırıkkale Üniversitesi Organik Tarım Bölümü stajyer öğrencilerine Kırıkkale’de sadece Hisarköy’de yapılan organik üretiminin ilçe ve il geneline yaygınlaştırmak gerekiyor. Tarımın önemli sorunlarından birisi de genç çiftçilerin tarımdan uzaklaşmalarıdır. Tarım sektörü çökerse insanlığın çöker. Tarlada üretmez isek toplum ve insanlık aç kalır” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.