MKE’nin güç gösterisine Haluk Görgün'den yakın ilgi
Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE), IDEF 2025 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda yerli ve milli savunma teknolojilerini tanıttığı standıyla yoğun ilgi gördü. Fuarda MKE standını ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sergilenen ürünler hakkında detaylı bilgi aldı.

Prof. Dr. Görgün, özellikle MKE’nin geliştirdiği yüksek teknolojiye sahip silah sistemleri, mühimmat çözümleri ve platform entegrasyonlarına dikkat çekti. Ziyaret sırasında, MKE tarafından “oyun değiştirici” ve “güç çarpanı” olarak nitelendirilen yeni nesil savunma ürünleri hakkında sunum yapıldı.
MKE yetkilileri, savunma sanayisinde yerlilik oranının artırılması ve ihracat potansiyelinin genişletilmesi yönündeki çalışmalarını aktarırken, Görgün de milli savunma ekosistemindeki bu gelişmelerin stratejik önemine değindi.

Fuarda sergilenen ürünler arasında yüksek hassasiyetli top sistemleri, modern mühimmat çözümleri, insansız sistemler ve modernizasyon projeleri öne çıktı.
MKE standı, ziyaretçilere yalnızca ürün tanıtımı değil, aynı zamanda Türkiye'nin savunma sanayiindeki teknolojik dönüşümünü de yansıtması bakımından dikkat çekti.

IDEF 2025 kapsamında yapılan bu temaslar, yerli savunma sanayisinin geleceğine dair iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine önemli katkılar sağladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.