MKE, TEKNOFEST 2025’te yerli gücüyle sahneye çıktı
Türkiye’nin savunma sanayisindeki öncü kuruluşlarından Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE), TEKNOFEST 2025’te teknoloji tutkunlarının ilgi odağı oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bu yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen festivalde MKE, hem teknolojik yenilikleri hem de eğitim odaklı etkinlikleriyle dikkatleri üzerine çekti.
HER YAŞA, HER ALANA HİTAP EDEN ETKİNLİKLER
MKE standı, ziyaretçilere sadece savunma sanayisinin geldiği son noktayı göstermekle kalmadı, aynı zamanda geleceğin mühendislerine de ilham kaynağı oldu. Çocuklar için özel olarak hazırlanan PİRANA KİDA atölyesi minik mucitlerin gözdesi olurken, genç mühendis adayları da MKE’nin açtığı platformlarda projelerini sergileme fırsatı buldu. 3 boyutlu simülasyon odası ve yapay zekâ destekli mülakat uygulaması ise ziyaretçilere farklı ve interaktif bir deneyim sundu.
ULUSLARARASI İLGİDEN STRATEJİK İŞ BİRLİKLERİNE
TEKNOFEST boyunca MKE’nin standı uluslararası düzeyde de büyük ilgi gördü. Somali Savunma Bakanlığı’ndan Ukrayna Büyükelçiliği’ne, Tataristan Cumhurbaşkanlığı’ndan farklı ülkelerin savunma heyetlerine kadar birçok üst düzey ziyaretçi, MKE’nin ürünlerini ve teknolojik altyapısını yakından inceledi. MKE ayrıca, Karadeniz Teknik Üniversitesi ile imzaladığı stratejik iş birliği protokolü ile üniversite-sanayi bağlarını daha da kuvvetlendirdi.
“YALNIZCA ÜRETİM DEĞİL, GELECEĞE YATIRIM”
MKE Genel Müdürü İlhami Keleş’in liderliğinde son yıllarda önemli bir dönüşüm sürecinden geçen kurum, artık sadece bir üretim merkezinden çok daha fazlası. Savunma teknolojilerinde yerli üretimi odağına alan MKE, aynı zamanda inovasyon, eğitim ve uluslararası iş birliği alanlarında da aktif bir rol oynuyor. Ziyaretçiler, MKE’nin bu çok yönlü yaklaşımını “geleceğe yapılan stratejik bir yatırım” olarak değerlendiriyor.
TEKNOFEST 2025’te sergilediği güçlü vizyon ve yerli-milli teknolojileriyle adından söz ettiren MKE, Türkiye’nin savunma sanayisindeki lider konumunu pekiştirirken, genç nesillere de ilham vermeye devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.