MKE PİRANA KİDA göreve hazır

MKE PİRANA KİDA göreve hazır
 İnternet Editörü
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) tarafından geliştirilen yerli ve milli otonom deniz aracı PİRANA KİDA, hedefe çarpma testlerinden başarıyla geçerek görev onayı aldı.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) tarafından geliştirilen yarı otonom deniz aracı PİRANA KİDA, kritik test aşamalarını başarıyla tamamladı. Su üstü seyir testlerinin ardından hedefe çarpma testlerinde de tam not alan PİRANA, artık göreve hazır durumda.

pirana-1.webp

Yalnızca 3,5 metrelik küçük bir hedefe yüksek hassasiyetle yönelerek isabetli vuruş gerçekleştiren PİRANA, hedefini imha ederek sistemsel yeterliliğini sahada kanıtladı.

Yüksek teknolojili harp başlığı, gelişmiş tapa sistemleri ve gerçek zamanlı komuta kontrol altyapısıyla donatılan PİRANA KİDA; asimetrik harp koşullarına uygun olarak geliştirildi. Sistem, sabit bir komuta merkezinden yönetilebiliyor ve düşük maliyetle yüksek etki sunmayı amaçlıyor.

pirana2.webp

Sürü konseptine uygun olarak tasarlanan araç, düşman unsurlar tespit edildiğinde otonom ya da uzaktan kumandalı modda hedefe yönelip çarpışma anında infilak edecek şekilde programlandı. Bu özellikleriyle düşman gemileri, limanlar ve üs bölgelerine yönelik etkili taarruzlar gerçekleştirebilecek.

Türkiye'nin deniz güvenliği alanında yeni bir sayfa açan PİRANA KİDA, yerli savunma sanayisinin geldiği noktayı gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.