Kırıkkale’nin “Hu Dede”si gönüllerde yaşamaya devam ediyor

Kırıkkale’nin “Hu Dede”si gönüllerde yaşamaya devam ediyor
 İnternet Editörü
Kırıkkale’de yıllarca “Allah… Allah…” nidalarıyla sokakları arşınlayan ve halk arasında “Hu Dede” olarak bilinen İhsan Pelit, vefatının ardından da şehrin hafızasında yerini koruyor.

Kırıkkale sokaklarının manevi sesi, halkın gönlünde yer etmiş bir isimdi: İhsan Pelit. Yıllarca her sabah şehrin caddelerinde “Allah” diyerek yürüyen, yolda karşılaştığı herkese tebessümle yaklaşan bu özel insan, halk arasında “Hu Dede” ya da “Allah Dede” olarak biliniyordu.

hu-dede1.webp

hu-dede1.webp

Kalabalıkların arasında kaybolmayan, gürültüye karışmayan sesi, sadece kulaklara değil, kalplere ulaşırdı. Onun için para, övgü ya da ün hiçbir anlam taşımazdı. Derdi, gönüllere dokunmak, insanlara Allah’ı hatırlatmaktı. Çocuklara ayet öğretir, gençlere öğüt verir, yaşlıların duasını alırdı. Sade hayatı, derin bir tesir bırakmıştı.

Aslen Yozgatlı olan İhsan Pelit’in kalbi Kırıkkale ile özdeşleşmişti. Onu tanıyan nesiller büyüdü; şimdi kendi çocuklarına, “Bir zamanlar Hu Dede vardı…” diyerek anlatıyorlar.

hu-dede2.webp

2012 yılında 98 yaşında hayatını kaybeden Hu Dede, Çarşı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yuva Mezarlığı’na defnedildi. Ardında iz bırakan tek şeyse sessizce yaptığı dualar, samimi bir bakış ve unutulmaz bir örneklik oldu.

Kırıkkale, onun gibi değerlerle büyüdü; şimdi ise maneviyatla harmanlanan hatıralarında yaşamaya devam ediyor.

hu-dede.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.