Kırıkkale’nin gururu bu kez ılgaz’da dalgalandı!

Kırıkkale’nin gururu bu kez ılgaz’da dalgalandı!
 Muhabir
Doğa sporlarının kentteki öncü temsilcisi Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, kış faaliyetleri kapsamında Anadolu’nun yüce zirvelerinden Ilgaz Dağı’na çıkarma yaptı.

Şehrin doğa tutkunlarını bir araya getiren Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, kış faaliyetleri kapsamında rotasını Anadolu’nun heybetli zirvelerinden biri olan Ilgaz Dağları’na çevirdi. "Doğada sadece ayak izini bırak" felsefesiyle hareket eden ekip, Çankırı’nın eşsiz beyaz örtüsünde zorlu ama bir o kadar da keyifli bir parkuru geride bıraktı.

kale1

YILDIZTEPE’DEN MÜLAYİM YAYLASI’NA 12 KİLOMETRE

Güne Çankırı’nın popüler kış sporları merkezi Yıldıztepe’den başlayan dağcılar, bölgenin büyüleyici manzarasını izleyerek tırmanışa geçti. Faaliyetin en can alıcı noktası ise Mülayim Yaylası geçişi oldu. Diz boyuna ulaşan "batak kar" üzerinde ilerleyen ekip, fiziksel dayanıklılık gerektiren yaklaşık 12 kilometrelik rotayı tam bir uyum içerisinde tamamladı.

​​​​​​​"ANADOLU COĞRAFYASINA AYAK İZİMİZİ BIRAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kış mevsiminin en saf ve el değmemiş manzaralarına tanıklık ettiklerini belirten Kale Dağcılık temsilcileri, faaliyet sonrası yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kale Dağcılık ailesi olarak bu hafta Anadolu’nun yüce dağlarından Ilgaz’daydık. Kışın en güzel renklerini keşfedip kara sadece ayak izimizi bıraktık. Ekip ruhuyla 12 kilometrelik bu zorlu parkuru tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Anadolu coğrafyasının her köşesini keşfetmeye ve iz bırakmaya devam edeceğiz."

kale2​​​​​​​

FAALİYET NOTLARI

  • Başlangıç Noktası: Yıldıztepe Kayak Merkezi

  • Güzergah: Mülayim Yaylası ve çevresi

  • Toplam Mesafe: Yaklaşık 12 km

  • Zemin Koşulları: Yoğun batak kar ve kış şartları

Kırıkkale’nin doğa sporlarındaki öncü ismi Kale Dağcılık, önümüzdeki haftalarda da Anadolu’nun farklı zirvelerinde Türk bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.