Kırıkkaleli şef Anadolu Yemekleri için Türkiye’yi geziyor
Kırıkkale’nin usta şeflerinden Hasan Hüseyin Şipal, Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş yemeklerinin hafızalardan silinmemesi için şehir şehir geziyor. Şipal, en son olarak Bursa’da Enginar festivaline ardından Kocatepe Üniversitesinde yemek pişirdi.
Anadolu Mutfağının usta şeflerinden Kırıkkaleli Hüseyin Şipal, eğitim ve festival etkinlerine ara vermeden devam ediyor. Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş yemeklerinin hatıralardan kazınmaması için gittiği yerde pişiren ve tattıran Şef Şipal, Anadolu Profesyonel Şefler birliğini temsilen Bursa Nilüfer’de Hasanağa enginar festivaline ardından Afyonkarahisar’de Kocatepe Üniversitesi öğrencilerine eğitim vermek için katıldı. Kocatepe Üniversitesinde şef adaylarına Anadolu mutfağından yemek pişiren ve tattıran Şef Şipal, Enginar festivalinde ise başyapıt yemeklerini ziyaretçilere ikram etti. Şipal, eğitimler ve festivaller ile Türkiye’nin her yerinde Anadolu Mutfağının başyapıt yemeklerini hafızalara işlemek istiyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.