Kırıkkaleli minik yüreklerden büyük çevre duyarlılığı!

Kırıkkaleli minik yüreklerden büyük çevre duyarlılığı!
 Muhabir
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından, çevreye duyarlı çalışmaları dolayısıyla Kurtuluş Şehit Uğur Şahin Anaokulu, “Yaşayan Okul Bahçeleri” kategorisinde “Çevre Beratı” ile ödüllendirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından çevre bilincini artırmaya yönelik yürütülen “Yaşayan Okul Bahçeleri” projesi kapsamında önemli bir başarıya imza atan Kurtuluş Şehit Uğur Şahin Anaokulu, örnek çevre çalışmalarıyla dikkat çekti. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından okul, "Çevre Beratı" ödülüne layık görüldü.

ÇEVREYE DUYARLI EĞİTİM ANLAYIŞI

Bakan Tekin’in imzasıyla gönderilen berat, okulun çevreyi koruma ve geliştirme konusundaki duyarlılığına resmi bir takdir niteliği taşıyor. Okulda sıfır atık uygulamaları, doğal yaşam alanlarının oluşturulması ve çocuklara erken yaşta çevre bilinci kazandırmaya yönelik projelerin hayata geçirilmesi, ödül sürecinde belirleyici oldu.

mem1.jpg

BERAT ÖĞRETMENLERLE PAYLAŞILDI

Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney, berat teslim töreninde Okul Müdürü Elif Diri ile birlikte öğretmenlere ödülü takdim etti. Güney, okulun sadece öğrenciler için değil, çevre için de yaşanabilir bir alan oluşturma gayretinin takdire şayan olduğunu ifade etti.

Beratı teslim alan Okul Müdürü Elif Diri ise yaptığı açıklamada, "Bu ödül, sadece kurumumuzun değil, tüm öğretmen ve öğrencilerimizin ortak emeğinin bir göstergesidir. Sayın Bakanımıza bu anlamlı ödül için teşekkür ediyor, çevre bilinci konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum," dedi.

TÖRENDE DESTEK VERENLER UNUTULMADI

Törene ayrıca Temel Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Güder de katılarak okula destek verdi. Okul bahçesinde yapılan çeşitli çevreci uygulamaların incelendiği törende, öğrencilerin geri dönüşüm projelerine katkı sağlayan çalışmaları da sergilendi.

Kurtuluş Şehit Uğur Şahin Anaokulu’nun aldığı bu ödül, çevreye duyarlı eğitim anlayışının erken yaşta kazandırılmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.