Kırıkkale’de "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında öğretim liderliği seminerleri başladı
Kırıkkale’de Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından okul yöneticilerine yönelik “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında düzenlenen “Öğretim Liderliği Seminerleri” başladı. Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney, bu yeni modelin eğitimde köklü bir paradigma değişimi anlamına geldiğini ifade etti.

GÜNEY: “MODEL YALNIZ BUGÜNÜ DEĞİL, YARINLARI DA KAPSIYOR”
Konuşmasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uzun soluklu bir planlamanın sonucu olduğunu belirten Güney, “Bu model, eğitimi bir ülke meselesi olarak ele alıyor ve geleceğin Türkiye’sini inşa edecek nesilleri yetiştirmeyi hedefliyor. Sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda millî ve manevi değerleri önceleyen bir eğitim anlayışını temsil ediyor.” dedi.

Güney ayrıca, öğrencilerin bilgi üreten, analiz eden ve uygulayan bireyler olarak yetişmesini amaçlayan modelin izleme ve değerlendirme süreçlerinin de sürdüğünü vurguladı. Modelin her yeni günde önemli kazanımlar getirdiğini söyleyen Güney, bu sistemin Kırıkkale’de uygulanmaya başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
BEŞ GÜN SÜRECEK
Seminerin ilk gününde, Millî Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Yönetimi Şube Müdürü Muhammet Yılmaz, Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesinden Veli Sağır ve diğer konuşmacılar sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirdi. Eğitim sistemini yeniden şekillendirmeyi hedefleyen bu seminer programının beş gün boyunca devam edeceği açıklandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.