Kırıkkale’de motosiklet denetimi: 40 sürücüye ceza
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde motosiklet sürücülerine yönelik geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Sivil ve resmi ekiplerin katılımıyla 8 farklı noktada yapılan uygulamalarda toplam 118 motosiklet kontrol edildi.

Yapılan kontrollerde, kask takmayan, ehliyetsiz araç kullanan ve çeşitli trafik kurallarını ihlal eden 40 sürücüye cezai işlem uygulandı. Denetimlerde Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de sürücü ve yolculara yönelik Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yaptı.
Motosiklet kullanıcıları denetimleri olumlu karşılarken, Hayriye Mutlu isimli sürücü, "Genellikle hız yapmamaya ve yarış yapmamaya dikkat ediyorum. Zaten bu şekilde bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum" dedi.

3 yıldır motosiklet kullandığını belirten Abdullah Yünlü ise, “Şahsım adına denetimlerden memnunum. Bazı arkadaşlar motoru farklı bir boyuta taşıyor. Olağan dışı hareketler yapıyorlar, bunlar da kazaya sebebiyet veriyor. Memur beyler de gayet nazikti. Yasal süreci anlattılar. Lütfen kaskınızı takın, evraklarınızı tamamlayın” ifadelerini kullandı.
Motorunu yeni aldığını söyleyen bir başka sürücü de, "Motorum çok güzel. Lütfen kaskınızı takın ve evraklarınızı tam olsun" diyerek kurallara uyulması gerektiğini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.